Δελτίο Τύπου για την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

Με έκπληξη είδαμε την δημοσιοποίηση ανακοίνωσης-καταγγελίας της ΟΙΕΛΕ, εναντίον της κοινής ανακοίνωσης σωματείων στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Εκ μέρους του σωματείου μας τονίζουμε ότι σε αυτές τις ώρες, που είναι κρίσιμες  τόσο για τη δημόσια υγεία, όσο και για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο μας, δε χωράει φθηνός και αποπροσανατολιστικός συνδικαλιστικός ανταγωνισμός.

Άλλωστε σημειώνουμε ρητά στην ανακοίνωσή μας πως ο κίνδυνος για την μη καταβολή μισθών, ενσήμων και άλλων προσβολών των συμβάσεων εργασίας ΔΕΝ αφορά τους εκπαιδευτικούς ιδιωτικών σχολείων με διοριστήριο.

Επειδή ο κλάδος αφορά και εργαζόμενους σε άλλες εκπαιδευτικές μονάδες ή με άλλες σχέσεις εργασίας, όπως είναι συνάδελφοι σε ΚΔΑΠ, Κέντρα μελέτης, ΙΙΕΚ, Φροντιστήρια μέσης  εκπαίδευσης και κέντρα ξένων γλωσσών, βάζουμε όλες μας τις δυνάμεις να προβληθούν εξειδικευμένα αιτήματα που ακουμπούν πλήθος συναδέλφων για την αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής κατάστασης. Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, αλλά και όσοι δουλεύουν στις διοικητικές υπηρεσίες, γραμματείς, οδηγοί κ.α., εκφράζουν ανησυχία σε καθημερινή επικοινωνία με τα σωματεία τους.

Σε τι εξυπηρετεί άραγε να στρέφεσαι εναντίον συνδικαλιστικών οργανώσεων όταν η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει δεσμευτεί ξεκάθαρα, ούτε έχει φροντίσει να γίνουν έλεγχοι για να τηρηθούν τα μέτρα προφύλαξης της δημόσιας υγείας αλλά και της εργασιακής νομοθεσίας;

Καλούμε τους συναδέλφους:

Να συνεχίσουν να επικοινωνούν με τα σωματεία για ζητήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Να καταγγείλουν παρατυπίες που θέτουν την υγεία των ίδιων αλλά και όλων μας σε κίνδυνο.

Να σηκώσουν ανάστημα σε αποφάσεις και μέτρα που στοχεύουν το χτύπημα ακόμα περισσότερο τών εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Χρειάζεται επαγρύπνηση και καμία επανάπαυση ώστε όλοι οι συνάδελφοι ενιαία σε όλο τον Κλάδο, να παλέψουμε για την διασφάλιση των μισθών και των ενσήμων μας.

 

 

για εγγραφές, πληροφορίες, καταγγελίες  απευθυνθείτε στο σωματείο