ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Συλλαλητήριο 3/6 – Κλιμακώνουμε με 24ωρη απεργία 10/6

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΣΤΙΣ 19.00 ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

 

Με το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΝΔ κατόπιν εντολής των επιχειρηματικών ομίλων, επιχειρείται ένα συντριπτικό χτύπημα απέναντι στους εργαζόμενους, ένας πραγματικόςοδοστρωτήρας σε ότι έχει απομείνει όρθιο από τα εργασιακά δικαιώματα. Το τσάκισμα τωνδικαιωμάτων μας είναι προαπαιτούμενο για το μοίρασμα των δισεκατομμυρίων του ΤαμείουΑνάκαμψης στους επιχειρηματικούς ομίλους για την ανάκαμψη και διεύρυνση των κερδών τους.

Επιδιώκουν να γίνει νόμος του κράτους η εργοδοτική ασυδοσία και η εργασιακή ζούγκλα, πουυπήρχε μέχρι σήμερα:

  • με την κατάργηση του 8ώρου και την δυνατότητα 10ώρης εργασίας χωρίς πρόσθετη αμοιβή πουόπως αναφέρει το σχέδιο νόμου μπορεί να φτάσει μέχρι και σε 13 ώρες δουλείας. Επίσης το διάλλειμαεξαιρείται του εργάσιμου χρόνου και πρακτικά καθιερώνεται ο διαχωρισμός του ενεργού και ανενεργούχρόνου εργασίας.
  • με την αύξηση των υπερωριών στις 150, που σημαίνει αφαίρεση ενός μεγάλου μέρους του μισθούπου παίρνουν σήμερα οι εργαζόμενοι με την υπερωριακή απασχόληση.
  • με την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας σε περισσότερους κλάδους (όπως και στον δικό μας) καιτην απελευθέρωση των απολύσεων.
  • με τις μέχρι και 12 μέρες συνεχομένης δουλειάς.
  • με την μονιμοποίηση της τηλεργασίας που αυξάνει την εντατικοποίηση της εργασίας.
  • με το παραπέρα χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης.

 

Απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε οργανώνουμε και κλιμακώνουμε τη πάλη μας.

Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς όλες τις πλευρές: «Ούτε λεπτό εφησυχασμός, συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ορμή».Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης, να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι.

 Να ακυρώσουμε στην πράξη την άθλια συμπαιγνία κυβέρνησης-πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για να απονευρώσουν κάθε αντίδραση, κάθε αγωνιστική διάθεση απέναντι στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνηση και των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Μήνες τώρα που η κυβέρνηση προετοίμαζε το έδαφος εκείνοι δεν έβλεπαν τον λόγο να κάνουν κάτι καθότι «δεν γνώριζαν τις προθέσεις της», «το περιεχόμενο του νομοσχεδίου» κα. Το τελευταίο διάστημα παρότι ο υπουργός το έχει παρουσιάσει δεκάδες φορές στα διάφορα ΜΜΕ , η ίδια σκόπιμα μετέφερε την συνεδρίαση της Διοίκησης από μέρα σε μέρα, κωλυσιεργώντας κι αποφεύγοντας να πάρει απόφαση να οργανωθεί η οποιαδήποτε αντίδραση. Αφού κατέληξε πως βλέπει «πάρα πολλά θετικά», «ότι παίρνει αλλαγές και βελτιώσεις» κάτω από την πίεση της δράση εκατοντάδων συνδικάτων, συνδικαλιστικών φορέων σε όλη την Ελλάδα, όλους αυτούς τους μήνες πρότεινε απεργία στις 10 Ιούνη διεκδικώντας να βελτιωθούν οι… «ανατροπές του αιώνα»!Αυτός είναι ο ρόλος της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ ως δεκανίκι της κυβέρνησης !

Παίρνουμε όλα τα μέτρα για μαζική, αποφασιστική απεργιακή απάντηση!

Δε θα γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα!!!

Πολλά σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα έχουν πάρει απόφαση για απεργία. Ανάμεσα σε αυτά και η ΕΛΘ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών.

Εργοδότες και κυβέρνηση θέλουν να περάσουν τις “ανατροπές του αιώνα”. Δεν θα τους αφήσουμε! Από εμάς εξαρτάται, από την αντίσταση που θα βρουν. Είναι ώρα ο καθένας μας, η καθεμιά μας να σκεφτεί και να πάρει θέση. Το σκύψιμο του κεφαλιού, η μείωση των απαιτήσεων και η σιωπηρή παράδοση των δικαιωμάτων δεν οδήγησε πουθενά. Κανένας συμβιβασμός δεν γλίτωσε κανέναν εργαζόμενο από τα χειρότερα .

Να μη χαθεί ούτε δευτερόλεπτο! Συζήτησέ το  με τους συνάδελφους σου.  Να μη μείνει εργαζόμενος ανενημέρωτος για το περιεχόμενο του αντεργατικού εκτρώματος! Οργανώσου – πάλεψεμαζί με το σωματείο. 

Όσα ψέματα κι αν χρησιμοποιούν η κυβέρνηση και οι εργοδοτικές ενώσεις, όσο φτιασίδωμα προσπαθεί να του ρίξει η ηγεσία της ΓΣΕΕ, το νομοθετικό έκτρωμα δε διορθώνεται!

 

Είναι ώρα αγώνα για όλους!

Ακόμα περισσότεροι, ακόμα πιομαζικά, να συμμετέχουμε στην απεργία.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο του κλάδου να απεργήσει!

Μπορούμε να το ανατρέψουμε! Η εκμετάλλευση δε «διευθετείται», καταργείται!!

Απαιτούμε:

  • Να μην κατατεθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο
  • Να καταργηθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ
  • Παλεύουμε για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς με σταθερό χρόνο εργασίας,
  • 7ωρο-5ημερο-35ωρο, με σύγχρονα δικαιώματα

Να μην αφήσουμε να γυρίσουν το ρολόι της ιστορίας πίσω!

Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο αποφασιστικά, με πρώτο σταθμό το συλλαλητήριο τη Πέμπτη 3 Ιούνη στις 19.00 στο Αγ. Βενιζέλου και κλιμακώνουμε με Απεργία την Πέμπτη 10 Ιούνη και θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας ώστε η κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή!

Δίνουμε μαζικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 Ιουνίου.

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα!