ΕΞΩ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ, ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΩ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ, ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Η απεργία στις 18 Φλεβάρη έδωσε μια μεγάλη απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης με την συμμετοχή των εργαζομένων σ τις απεργιακές συγκεντρώσεις. Την ώρα που οι εργαζόμενοι παλεύουν ενάντια στην ολοκληρωτική επίθεση στην ασφάλιση, την υγειονομική περίθαλψη, τις νέες περικοπές στις συντάξεις, που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, η συνδικαλιστική μαφία της ηγετικής ομάδας της διοίκησης στη ΓΣΕΕ επέλεξε για ακόμη μια φορά να σταθεί απέναντί τους και φρόντισε να υπονομεύσει την απεργία εξαγγέλλοντας διά στόματος διαφόρων στελεχών της ότι γίνεται «πολύ κακό για το τίποτα».

Αυτοί που βρίσκονται πάντα απέναντι από κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα των εργαζομένων, αυτοί που απέχουν από κάθε αγώνα, αποφάσισαν να ανακοινώσουν συνέδριο-παρωδία της ΓΣΕΕ υπό την «προστασία» της κυβέρνησης και την άμεση επέμβασή της. Μάλιστα ανακοίνωσαν ότι τη διαδικασία θα εποπτεύει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με παρουσία πολυπληθούς αστυνομικής δύναμης και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων.

Έχουν διαλέξει στρατόπεδο! Γι’ αυτό προτιμούν να κάνουν συνέδριο χέρι-χέρι με την κυβέρνηση και τα ΜΑΤ, ενώ καθημερινά βρίσκονται μακριά από τους εργαζόμενους. Ζήτησαν και πήραν στήριξη και προστασία από τα αφεντικά τους ώστε να κάνουν συνέδριο με νόθους αντιπροσώπους για να εξασφαλίσουν τις πολυθρόνες τους και να μπορούν να κρατούν υποταγμένο και συμβιβασμένο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα στην αντιλαϊκή πολιτική.  

Στα βρώμικα σχέδιά τους θα μας βρουν μπροστά του! Κανένα σωματείο, κανένα Εργατικό Κέντρο, καμιά Ομοσπονδία να μη νομιμοποιήσει το Συνέδριο της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ με νόθους αντιπροσώπους που για να το πραγματοποιήσει δεν διστάζει να καλέσει τα ΜΑΤ και την κρατική καταστολή.

Καταγγέλλουμε την παρουσία ΜΑΤ, εισαγγελέων, αστυνομίας και κυβέρνησης στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!

Καταγγέλλουμε τη σήψη και την αθλιότητα μιας χούφτας εργατοπατέρων που κάνουν τα πάντα για νομιμοποιήσουν τους νόθους αντιπροσώπους του!

Οι εργαζόμενοι απέδειξαν στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας ότι μπορούν να πετάξουν έξω αυτούς που προσπαθούν να εκφυλίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα, να γυρίσουν την πλάτη στις συνδικαλιστικές μαφίες, να τις ξεπεράσουν και να κάνουν ένα συνέδριο με ουσιαστική συζήτηση πάνω στα προβλήματα στους χώρους δουλειάς.

  • Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου αλλά και γενικότερα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να μην επιτρέψουμε να γίνει Συνέδριο «νόθων» αντιπροσώπων αλλά Συνέδριο με πραγματικούς εργαζόμενους.
  • Καλούμε τα Πρωτοβάθμια σωματεία να εντείνουν τη δράση τους για την αποκάλυψη των βρώμικων σχεδιασμών και την υπεράσπιση του εργατικού χαρακτήρα των συνδικαλιστικών οργανώσεων μας.

Απαιτούμε γνήσιο εργατικό συνδικαλιστικό συνέδριο της ΓΣΕΕ τώρα!

ΤΟ Δ.Σ.                                                                 22/2/2020