Μαζικά, μαχητικά, θα επιδιώξουμε συνέδριο της ΓΣΕΕ ανοιχτό απέναντι στην εργατική τάξη

Το σωματείο γραφικών τεχνών τύπου και χάρτου κεντρικής Μακεδονίας χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που συμμετείχανε στην απεργία στης  18/2, όλους αυτούς που δέσαμε μαζί την μάχη για την οργάνωση της  απεργίας, αλλά και όλους όσους την τελευταία στιγμή δεν έκαναν το βήμα κάτω από την από την  πίεση που δεχτήκαν από την εργοδοσία.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις έστειλαν μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν έχει την έγκριση των εργαζομένων για να υλοποιήσει το τερατούργημα που μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση από δικαίωμα σε εμπόρευμα, ανοίγοντας το δρόμο για την ιδιωτική ασφάλιση, στέλνοντας τους εργαζόμενους στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των επιχειρηματιών της Υγείας.

 Δε θα ανεχτούμε να παίζεται ο ιδρώτας μας σε χρηματιστηριακές λοταρίες, να “επενδύονται” οι συντάξεις με όρους χαμηλού – μεσαίου και υψηλού ρίσκου. Ο κόπος μας δεν είναι τζόγος! Η Απεργία στις 18 Φλεβάρη αποτελεί  γερή βάση για να οργανωθεί το επόμενο διάστημα από καλύτερη θέση ο αγώνας για σύγχρονα δικαιώματα στην Ασφάλιση, την Σύνταξη  και την Υγεία, την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.

Από την άλλη Την ιδία  ώρα που οι εργαζόμενοι, παλεύουν ενάντια στην ολοκληρωτική επίθεση στην ασφάλιση, την υγειονομική περίθαλψη, τις νέες περικοπές στις συντάξεις, που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, η συνδικαλιστική μαφία της ηγετικής ομάδας της διοίκησης στη ΓΣΕΕ, οι καθοδηγητές του συνδικαλιστικού της Ασφάλειας (Συνέδριο του ΕΚΘ), οι συγχρωτιζόμενοι των ΜΑΤ και της Αστυνομίας (Συνέδριο Εργατικού Κέντρου Κατερίνης), ανακοίνωσαν συνέδριο οπερέτα για τις 25 του Φλεβάρη κομμένο και ραμμένο στις επιδιώξεις της εργοδοσίας.

Μαζικά, μαχητικά, θα επιδιώξουμε συνέδριο της ΓΣΕΕ ανοιχτό απέναντι στην εργατική τάξη όσα εμπόδια και να βάλουν.

Ένα συνέδριο που θα αποτυπώσει τους πραγματικούς συσχετισμούς της κάθε παράταξης και όχι τη νοθεία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Η μάχη που δίνουμε είναι μάχη ελπίδας. Αφορά τις ανάγκες της εργατιάς και θα τη συνεχίσουμε για όσο χρειαστεί, μέχρι να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος.

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου στην κινητοποίηση  την Τρίτη 25 Φλεβάρη το απόγευμα, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης όπου θα υπάρχει απ’ ευθείας σύνδεση με το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου, στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο «Απόλλων» στο Καβούρι Αττικής.

Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας με ακόμα πιο μεγάλη, δυναμική, μαχητική συμμετοχή στο συλλαλητήριο  την Πέμπτη 27/2 το απόγευμα, ημέρα ψήφισης του αντιασφαλιστικού νόμου Βρούτση – Κατρούγκαλου και καλούμε τα συνδικάτα του κλάδου στην κεντρική Μακεδονία, τους  εργαζόμενους να πάρουν  μέρος μαζικά 7:00 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου για το Ασφαλιστικό.

 

Αγωνιστικά

Η Διοίκηση