Η ξεδιαντροπιά της κυβέρνησης δεν έχει όρια.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το θράσος της κυβέρνησης δεν έχει όρια. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί, ανακοινώνοντας 43 νέα κρεβάτια ΜΕΘ, όταν όλοι γνωρίζουν, πολύ περισσότερο οι υγειονομικοί, ότι  δεν είναι παρά τα ήδη υπάρχοντα στις ήδη υπάρχουσες γενικές ΜΕΘ που μετατρέπονται ώστε από εδώ και στο εξής να δέχονται μόνο σοβαρά περιστατικά Covid.

Και με τη βούλα λοιπόν νοσοκομεία μιας νόσου. Ο περιορισμός κατά 80% των χειρουργικών επεμβάσεων ουσιαστικά απαγορεύει το λαό να αρρωστήσει από άλλη ασθένεια, να χειρουργηθεί για  πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και καιρό. Οι χειρουργικές αίθουσες μόνο για ογκολογικά και επείγοντα περιστατικά. 

Η ανακοίνωση του υπουργού εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει για τη γύμνια του ΕΣΥ.

Η κυβέρνηση είναι συνεπής απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά για ποιον δουλεύει. Μπουκώνει τους κλινικάρχες με ζεστό χρήμα αν πάρουμε υπόψη τα αυξημένα νοσήλια στις ιδιωτικές ΜΕΘ. Επιπρόσθετα από τη στιγμή που το δημόσιο μετατρέπεται σε δομή μιας νόσου, είναι επόμενο το κενό των υπολοίπων ασθενειών να το καλύψει ο ιδιώτης ο οποίος στο τέλος θα εμφανιστεί και ως “ευαγές” ίδρυμα να κάνει τις αγαθοεργίες του, μοιράζοντας καθρεφτάκια και χάνδρες.

Οι κυβερνώντες μόνο από ανικανότητα δεν χαρακτηρίζονται. Υπηρέτες των πολιτικών επιλογών εκείνων, που μετρούν την υγεία με σταθμά και βάρη. Κόστος, γι`αυτό τα τελευταία χρόνια τα νοσοκομεία υποχρηματοδοτήθηκαν κατά 400εκατ. ενώ οι δαπάνες για την παρουσία μας στο ΝΑΤΟ υπερβαίνουν κάθε χρόνο τα 4 δις.

 Η διεκδίκηση του δημόσιου συστήματος Υγείας που έχει ανάγκη ο λαός και η καταδίκη των πολιτικών που το έχουν φτάσει στη σημερινή τραγική κατάσταση είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους.

Με ευθύνη της κυβέρνησης άμεσα:

Να επιταχθούν νοσηλευτικά κρεβάτια, χειρουργεία, εργαστήρια, όλες οι ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, μαζί με το προσωπικό τους και να τεθούν σε πλήρη κρατικό έλεγχο.

Να επιταχθούν οι μεγάλες διαγνωστικές μονάδες του ιδιωτικού τομέα. Τα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό να γίνονται σύμφωνα με τα επιστημονικά κριτήρια και τις κρατικές κατευθύνσεις.

Να επιταχθούν όλα τα αναγκαία υλικά υγιεινής, προστασίας, τεχνολογικού εξοπλισμού, για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας και των υγειονομικών».