Καταγγελία για παράνομη απόλυση

Καταγγέλλουμε την εκδικητική, προκλητική και παράνομη απόλυση του συναδέλφου από την εταιρεία Nova Packaging. Η απόλυση ήρθε, δυο μέρες μετά την κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων στο Πρωτοδικείο για την ίδρυση επιχειρησιακού σωματείου στην εταιρεία, με τον συγκεκριμένο συνάδερφο να είναι ένας εκ των ιδρυτικών μελών. Με αυτό τον τρόπο η εργοδοσία θέλει να περάσει σαφές μήνυμα στους εργαζόμενους. Θέλει να ξεμπερδεύει ακόμα και με την υποψία διεκδίκησης. Όποιος σηκώσει κεφάλι, όποιος διεκδικήσει, απολύεται! Θέλει τους εργαζόμενους ανοργάνωτους, ευάλωτους, εύκολη λεία για να βγάζουν τα κέρδη τους.

Η ίδρυση του σωματείου στις σημερινές συνθήκες είναι η αναγκαία απάντηση των εργαζόμενων στην επιχείρηση η οποία έχει επιβάλει το τελευταίο διάστημα συνθήκες εντατικοποίησης με συνεχόμενες υπερωρίες λόγω αυξημένης παραγωγής. Η κερδοφορία της βασίζεται σε εξαντλητικά ωράρια, τσακισμένα δικαιώματα και κλίμα τρομοκρατίας για τους εργαζόμενους. Η εργοδοσία μέσα σε συνθήκες πανδημίας δείχνει τα δόντια της. Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια κράτους και εργοδοσίας να φιμώσει όποια φωνή αντιστέκεται, να ξεπαστρέψει με τα σωματεία που παλεύουν για τα μεροκάματα, τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα. Η εξέλιξη αυτή είναι ακόμα ένα εικόνα από το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Με τα νομοσχέδια που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση για τις απλήρωτες υπερωρίες και για την καταστρατήγηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών να ακολουθούν!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και της συγκεκριμένης επιχείρησης να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον απολυμένο συνάδελφο! Το Κλαδικό Σωματείο Τύπου – Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας στέκεται στο πλευρό του απολυμένου συναδέλφου και των εργαζομένων στην προσπάθεια ίδρυσης του σωματείου τους και τους καλεί να παλέψουν για :

  • ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ
  • Να εξασφαλιστούν συνθήκες για μαζικές και δημοκρατικές διαδικασίες στη συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές του Σωματείου
  • Να σταματήσει το καθεστώς της εντατικοποίησης. Τώρα να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς των εργαζόμενων. Καμία ώρα απλήρωτης δουλειάς.