ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΑΠΘ

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΜΑΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

 

Από τα χαράματα βρέθηκαν έξω από τις πόρτες της Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ οι εργαζόμενοι, τα μέλη του συνδικάτου και οι φοιτητές, αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους. Δόθηκε ένα δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα προς τους εργολάβους αλλά και την πρυτανεία του πανεπιστημίου ότι όλοι μαζί, ενωμένοι σαν γροθιά θα μείνουν στην πρώτη γραμμή και με κρύα και με χιόνια έως ότου λυθεί αυτή η κατάσταση ομηρίας στην οποία τους έχουν βάλει. Έγινε γνωστό προς όλους, πως οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να παλεύουν για την δουλειά τους και την αξιοπρέπεια τους, πλάι-πλάι με τους φοιτητές που παλεύουν για δωρεάν παιδεία και για μια ζωή στο ύψος των αναγκών που υπάρχουν σήμερα!       

Στην στάση εργασίας που είχαν αποφασίσει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, με την στήριξη του Συνδικάτου μας, συμμετείχε η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων δείχνοντας από την πρώτη στιγμή ότι είναι ένας κοινός αγώνας που θα τον αντιμετωπίσουν ενωμένοι. Αυτό φάνηκε και από την Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο με όλους τους εργαζόμενους να ψηφίζουν την συνέχιση της στάσης εργασίας κυλιόμενα, δείχνοντας την διάθεση τους να εντατικοποιήσουν και να κλιμακώσουν την δράση τους!

Όλο το προηγούμενο διάστημα η εργολαβία έκανε ότι μπορούσε για να μειώσει το ”κόστος” της σίτισης των φοιτητών. Δεν είναι η πρώτη φόρα άλλωστε που οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με ληγμένες συμβάσεις εργασίας που δεν ανανεώνονται, είναι μια ανασφάλεια την οποία βιώνουν συνεχώς, πότε δηλαδή και για πόσο καιρό θα επιστρέψουν στην εργασία τους. Είναι αυτοί που από τα χέρια τους καθημερινά περνάνε χιλιάδες μερίδες για τους φοιτητές του πανεπιστημίου, είναι αυτοί που με τον ιδρώτα και τον κόπο τους τόσα χρόνια καλύπτουν τις ανάγκες τόσων φοιτητών, είναι αυτοί που στην πλάτη τους οι εργολάβοι βγάζουν εκατομμύρια και τώρα με πρόφαση την πανδημία θέλουν να τους πετάξουν στον δρόμο για να συνεχίσουν το φαγοπότι τους. Στην μεγάλη προσπάθεια τους να δείξουν ότι δεν χρειάζονται οι εργαζόμενοι, η εργολαβία έφτασε στο σημείο να βάλει συνεργείο ηλεκτρολόγων που έκανε εργασίες στον χώρο να σερβίρει φαγητό.

ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΛΕΣΧΗ!

 Σε αυτό το παιχνίδι, μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου. Σε συνάντηση που υπήρξε σήμερα με αντιπροσωπεία εργαζομένων της λέσχης και του Συνδικάτου μας, ορθά – κοφτά παραδέχτηκαν, χωρίς περιστροφές και ενδοιασμούς, αυτό που ούτως ή άλλως ξέραμε. Δηλαδή  oτι είναι πολιτική επιλογή, η σίτιση των φοιτητών να εξαρτάται από τους εργολάβους. Είναι ξεκάθαρη η κατεύθυνση της κυβέρνησης άλλωστε, τα πανεπιστήμια να λειτουργούν με λογικές κόστους – οφέλους, χωρίς να τους ενδιαφέρει η ανάγκη για δωρεάν παιδεία και σίτιση όλων των φοιτητών χωρίς κριτήρια.  Είναι δεδομένο ότι δεν θα κάνουν, (και δεν θέλουν) να κάνουν οτιδήποτε για να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας των συναδέλφων μας στην λέσχη.

Αντίθετα  είναι πρωτοπόροι στο να οχυρώσουν τα πανεπιστήμια με καινούργια σώματα ασφαλείας που θα διασφαλίζουν ότι δεν θα κουνιέται φύλλο και δεν θα αντιδρά κανένας στα σχέδια τους! Αποτελεί πρόκληση εν μέσω πανδημίας να ψηφίζουν τέτοια κατάπτυστα νομοσχέδια. Είναι πολύ γελασμένοι αν πιστεύουν ότι με την βία και την καταστολή θα φιμώσουν τον λαό! Και αυτό, όπως και πολλά άλλα νομοσχέδια που τρέχει να περάσει η κυβέρνηση, θα μείνουν στα χαρτιά! Θα τα ακυρώσει στην πράξη ο ίδιος ο λαός!

ΔΙΝΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/01 , ΣΤΙΣ 5:30ΜΜ.

Κρίνεται επομένως αναγκαία η άμεση επαναπρόσληψη για ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους εργολαβικούς, με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα. Χωρίς περιορισμούς, χωρίς χρονοτριβές. Με  κατοχυρωμένο για ΟΛΟΥΣ 5μερο-8ωρο,μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους δουλειάς. Οι εργαζόμενοι της Λέσχης δεν επαιτούν, απαιτούν να παρθούν τα -κατά τ’ άλλα αυτονόητα- μέτρα για να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Επίσης είναι αίτημα των εργαζομένων να εξασφαλιστεί δωρεάν ποιοτική χωρίς κριτήρια σίτιση για όλους τους φοιτητές. Υπάρχει τρόπος και δυνατότητα το 2021 να εξασφαλίσουμε μια αξιοπρεπή ζωή με κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών για όλους!

Ο αγώνας μας δεν σταματάει εδώ. Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες μέρες με κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας και ότι άλλο χρειαστεί! Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να παίζει με τις ζωές μας, των συναδέλφων μας, και των οικογενειών μας! Η συλλογική μας πείρα, η αλληλεγγύη μας και η επιμονή μας θα γκρεμίσει όλα τα σχέδια κυβερνήσεων, εργολάβων και όλων των λοιπών παράσιτων που μαίνονται τις ζωές μας. Ας βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι από εμάς δεν πρόκειται να ξεμπερδέψουν!

Καλούμε και αύριο τους συναδέλφους μας, αλλά και τους φοιτητικούς συλλόγους να σταθούν δίπλα στους εργολαβικούς εργαζόμενους, που με την γενική τους συνέλευση αποφάσισαν την συνέχιση και αύριο των κυλιόμενων στάσεων εργασίας! Σε αυτή την μάχη δεν περισσεύει κανείς!

 

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ

 

ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.