ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

«Με ταξικούς φραγμούς στην εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, με καταστολή και Αστυνομία μέσα στις Σχολές δεν γίνεται παιδεία»

Η κυβέρνηση της ΝΔ, των κλειστών σχολών εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, των σχολείων με τις τάξεις των 28 παιδιών, αντί να λάβει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα τόσο των πανεπιστημίων όσο και των σχολείων, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά τη στόχευση της για την παιδεία. Πανεπιστήμια εταιρείες για λίγους και εκλεκτούς, που τα παιδιά μας δε θα μπορούν να τα δουν ούτε με το κιάλι, γιατί είχαν την “ατυχία” να είναι παιδιά εργατών και όχι βιομηχάνων.  

Βάζει εμπόδια στην εισαγωγή των παιδιών της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στα Πανεπιστήμια, περιορίζοντας τις επιλογές τους στις σχολές προτίμησης ώστε να δημιουργήσει ένα πλαίσιο που θα παράγει τους αυριανούς εργαζόμενους που έχει ανάγκη η κερδοφορία των αφεντικών.

«Αυτοί που μας πήραν το βιβλίο από το χέρι μας κατηγορούν γιατί μείναμε αδιάβαστοι!»

Σε αυτό το πλαίσιο, με τις αλλαγές στο χρόνο φοίτησης και ολοκλήρωσης των σπουδών που σχεδιάζει, καταδικάζει πολλούς φοιτητές που αναγκάζονται να εργαστούν, για να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες της ζωής τους, να μην μπορούν να πάρουν τελικά το πτυχίο τους.

Κλείνει την πόρτα των Πανεπιστημίων στους μαθητές και ανοίγει την πόρτα στην Αστυνομία και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Λες και αυτό που έλειπε από τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν ήταν η υποχρηματοδότηση, δεν είναι τα αποθεματικά που κούρεψαν με τους μνημονιακούς νόμους, δεν ήταν τα ελάχιστα εργαστήρια, δεν ήταν ότι εδώ και ένα χρόνο δεν έχουν καταφέρει οι πρωτοετείς φοιτητές να πάρουν βιβλία… Οι «άριστοι» της κυβέρνησης έχουν βρεί τη λύση για τα πάντα. Περισσότερη αστυνόμευση! Καταστολή σε όποιον αντιδρά!

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες επιβεβαιώνουν ότι η ζωή των οικογενειών των εργαζομένων δέχεται σφοδρή επίθεση σε όλα τα επίπεδα.

Δίπλα στους αντεργατικούς σχεδιασμούς για την ασφάλιση, τις εργασιακές σχέσεις, τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και την καταστολή των αγώνων, η κυβέρνηση επιταχύνει την επίθεση στα παιδιά μας, στην μόρφωσή τους, στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης, τον περιορισμό της πρόσβασης στην ανώτερη εκπαίδευση. Για να υλοποιήσει την αντεργατική επίθεση βάζει μπροστά περισσότερο το «μαστίγιο» και αφήνει πιο πίσω το «καρότο».

Με την καταστολή και με την Αστυνομία μέσα στα Πανεπιστήμια και στα συνδικάτα η κυβέρνηση λογαριάζει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τον εχθρό – λαό και τις ανάγκες του, ότι θα τελειώσει τη «δουλειά» γρήγορα και αποτελεσματικά για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Είναι βαθιά νυχτωμένοι!!

Οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι στις Κατασκευές, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να μείνουν στα χαρτιά οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί.

Στεκόμαστε δίπλα στο φοιτητικό κίνημα, τους μαθητές, και από κοινού θα αγωνιστούμε να μην περάσει η τρομοκρατία και οι φραγμοί που επιδιώκουν να βάλουν στη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/1 στις 17:30 στο Αγ. Βενιζέλου

Για την ασφαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου είναι απαραίτητη  η τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας (υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων από τους συγκεντρωμένους.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΗΛ.:2310529907   Email: syndikato.oikothessa@gmail.com