ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ – ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 19:00

Η κυβέρνηση της ΝΔ με την ψήφιση του κρατικού Προϋπολογισμού-Καρμανιόλα για το 2020 συμπληρώνει και ολοκληρώνει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Ο προϋπολογισμός υλοποιεί τις «μεταμνημονιακές» δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Αποδέχεται την ενισχυμένη εποπτεία, τα ενισχυμένα πρωτογενή πλεονάσματα, που βγαίνουν από το ξεζούμισμα και φορολόγηση του εργαζόμενου λαού. Οδηγούν τους εργαζόμενους, τον λαό σε μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση.

Στα δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης οι εργαζόμενοι πλήρωσαν ξανά και ξανά. Η πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων, μας πήρε κατακτήσεις και δικαιώματα. Αυτή η πολιτική με βάση τους νόμους των μνημονίων συνεχίζει να εφαρμόζεται, ενώ παράλληλα συνεχίζουν και νέες αντεργατικές αναδιαρθρώσεις.

Για το λόγο αυτό κυβέρνηση & αφεντικά τη στιγμή που προσπαθούν να μας πείσουν για το αφήγημα της  “ανάπτυξης για όλους” στον κλάδο του μετάλλου βλέπουμε:

  • την εργοδοσία της ΣΙΔΕΝΟΡ αμείλικτη στο να δώσει πίσω έστω κι ένα μέρος από αυτά που έκλεψε από τους εργαζόμενους την τελευταία δεκαετία της κρίσης ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιεί  έργο αναβάθμισης μηχανημάτων παραγωγής στο έλαστρον, ιδιαίτερα μεγάλου κόστους, παράλληλα ετοιμάζει επενδυτικά σχέδια σε άλλους κλάδους!!
  • βιομηχανίες του κλάδου μας οδηγούνται στην απαξίωση και κινδυνεύουν με λουκέτο όπως στην περιοχή μας η ΕΛΒΟ, τη στιγμή μάλιστα που η μεταφορά με τη δημόσια συγκοινωνία έχει καταντήσει πλέον το καθημερινό μαρτύριο του κόσμου.

το έγκλημα που επί χρόνια γίνεται σε βάρος των εργατών της ΛΑΡΚΟ που με τη ζωή τους πληρώνουν τη συνειδητή, διαχρονική από όλες τις κυβερνήσεις και με κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαξίωση-εγκατάλειψη της.  Μία συνειδητή επιλογή που στόχο έχει να δοθεί ως λεία  σε επιχειρηματικούς  ομίλους και να αξιοποιηθεί όπως αυτοί κρίνουν, σύμφωνα με τα συμφέροντά τους.

ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ ΧΛΙΔΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΦΟΡΟΙ-ΑΝΕΡΓΙΑ-ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ

Για τους εργαζόμενους προβλέπεται νέα κατακρεούργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αφού έχει στρώσει το έδαφος για την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, η μισθολογική πολιτική και ο κατώτερος μισθός συνεχίζουν να καθορίζονται από την ανταγωνιστικότητα και τις υπουργικές αποφάσεις.

Τι προβλέπει:

  • Μέσα από τον προϋπολογισμό παγιώνονται και μειώνονται οι παροχές για τους ανέργους, για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που αφορά ουσιαστικά την πρόληψη. Προβλέπονται περικοπές 4 εκατ. ευρώ, όταν ήδη οι ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας είναι τραγικές, ενώ με επιπλέον 800 εκατ. ευρώ φορολογία επιβαρύνονται τα λαϊκά στρώματα, που σηκώνουν σχεδόν το 93% των φορολογικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.
  • Παράλληλα μείωση υπάρχει στις συνταξιοδοτικές δαπάνες καθώς μειώνεται κατά 192 εκατ. ευρώ το κονδύλι για κύριες και επικουρικές συντάξεις στο φόντο του νέου ασφαλιστικού που θα λειτουργεί με όρους ατομικής ευθύνης και ρίσκου. Επίσης μειώσεις κατά 173 εκατ. ακόμα και για τα επιδόματα των αναπήρων.
  • Στον αντίποδα οι πρόσθετες φοροελαφρύνσεις στο κεφάλαιο καταγράφονται στα 616 εκατ. ευρώ.
  • Η εισφοροελάφρυνση από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών φτάνει τα 123 εκατομμύρια ευρώ.
  • Η συνολική «απλοχεριά» προς τους επιχειρηματικούς ομίλους από κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια για τη στήριξη των επενδύσεων τους, δίνεται με επιπλέον 6 δισ. ευρώ.

Προβλέπεται μεταξύ άλλων:

  • Περαιτέρω μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από το 28% σε 24%. Επίσης, μείωση του φόρου επί των μερισμάτων στους μετόχους των επιχειρήσεων στο 5% από 10%.

Απέναντι σ΄ όλα αυτά οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δίνουμε μαζική, μαχητική απάντηση διεκδικώντας αιτήματα που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ