Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Πιάνοντας το νήμα από τις πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες που ξεδίπλωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα, στα νοσοκομεία, στα σούπερ μάρκετ, μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού, απέναντι στην πανδημία και την κλιμάκωση της επίθεσης κυβέρνησης – κεφαλαίου, ΟμοσπονδίεςΕργατικά Κέντρα και Συνδικάτα έχουν ριχτεί στη μάχη για την Εργατική Πρωτομαγιά, για την επιτυχία της απεργίας και για τις συμβολικές εκδηλώσεις που οργανώνουν σε όλη τη χώρα σήμερα, Παρασκευή 1η Μάη.

Με το σύνθημα «Ο ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός – Δεν θα πληρώσει ξανά ο λαός», το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να υψώσουν τη γροθιά τους, να μην αποδεχτούν να ξαναπληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης. Με αυτό το περιεχόμενο, απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πραγματοποιήσουν Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις, με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας, δυναμώνοντας την πάλη για την υγεία, τα δικαιώματα και τις ανάγκες της εργατικής τάξης και του λαού.

Σε αυτό το πλαίσιο συμβολικές εκδηλώσεις προγραμματίζονται στη Θεσσαλονίκη στο κέντρο της πόλης καθώς και σε Καλαμαριά και Εύοσμο.

Από τη συγκέντρωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

 

Από την κατάθεση στεφανιών

 

Μπροστά στο Δημαρχείο Καλαμαριάς