ΣΕΥΓΜΘ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ                                                              Θεσσαλονίκη, 29-04-2020

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ                                                                 Αρ. Πρωτ.: 36

Προξένου Κορομηλά 51

Θεσσαλονίκη  Τ.Κ 54622

Τηλ. 2310-475593, 2310-566064, κιν. 6944224234                       Προς: 1. Μέλη Συλλόγου  

Fax:  2310-475592, 2310-566951, κιν. 6973538383                                 2. ΠΟΣΕΥΓ 

E – mail :

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020

ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΣΗ Ο ΛΑΟΣ, Ο ΟΡΑΤΟΣ  ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

   Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας – Θράκης χαιρετίζει την εργατική Πρωτομαγιά, την παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης, σύμβολο της πάλης και των θυσιών των εργαζομένων.

  Η 1η Μάη είναι ημέρα μνήμης και τιμής στα εκατομμύρια των ηρώων του λαού μας και των λαών όλου του κόσμου, από τους πρωτοπόρους εργάτες της Πρωτομαγιάς του ΣΙΚΑΓΟ το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του ΄36 στη Θεσσαλονίκη, τους διακόσιους της Καισαριανής της Πρωτομαγιάς του 44. Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τους εργοδότες, τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, τη δωρεάν παιδεία, την υγεία, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, όλους τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, όσους θυσιάστηκαν για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, αλλά και τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν μέσα από το φιλειρηνικό κίνημα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

   Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει σε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Συγχρόνως, όλα δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα, με αφορμή την πανδημία, θα υπάρξει νέα επίθεση στην ζωή, το εισόδημα και τα δικαιώματα μας.

   Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι για μια ακόμη φορά τα μεγάλα θύματα αυτής της «υγειονομικής» κρίσης, που λειτουργεί ως καταλύτης για μια νέα βαθιά καπιταλιστική οικονομική κρίση, αλλά και για την προώθηση των σχεδιασμών και απαιτήσεων του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων.

   Η κατάρρευση των δημόσιων συστημάτων Υγείας, ακόμη και στις μεγάλες χώρες του καπιταλισμού, παρά τον ηρωισμό των εργαζομένων σε αυτά, η εντατικοποίηση της εργασίας και η έλλειψη μέτρων στοιχειώδους προστασίας με κινδύνους για τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων, η ανεργία, η δοκιμή νέων, πιο εξελιγμένων μορφών εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία, είναι μερικές μόνο από τις καθημερινές εικόνες που αποδεικνύουν τη σήψη και την ιστορική χρεοκοπία του καπιταλισμού.

  Τα διδάγματα από την Ιστορία του εργατικού κινήματος στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρα από ποτέ. Ότι κέρδισε η εργατική τάξη, το κέρδισε με σκληρούς αγώνες, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του, ανατρέποντας συσχετισμούς που μπορεί να φάνταζαν ανυπέρβλητοι.

   Καμία αυταπάτη για το τι έρχεται την επόμενη μέρα, καμία παραπλάνηση δεν επιτρέπεται για τους εργαζόμενους από την προπαγάνδα τους περί “ατομικής ευθύνης” περί “εθνικής ομοψυχίας” και ότι “το βάρος για τις οικονομικές πληγές του κορωνοϊού θα πρέπει να μοιραστεί δίκαια”. Έχουμε την πείρα από την οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας. Δεν θα πληρώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι για άλλη μια φορά το μάρμαρο. Η Πανελλαδικές ημέρες δράσης στην Υγεία (7 Απρίλη), στα super market (15 Απρίλη), και στις Υπηρεσίες (28 Απρίλη)  όχι μόνο ανέδειξαν την έκταση και την ένταση της επίθεσης ενάντια στη ζωή και στα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά αποκάλυψαν μια ακόμη φορά ότι ο μεγαλύτερος ορατός εχθρός είναι το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά συνεχώς φτώχια, ανεργία, πολέμους, που δεν υπολογίζει μπροστά στο κέρδος την ανθρώπινη ζωή.

  Μένουμε δυνατοί στις συνθήκες της πανδημίας. Δίνουμε τη μάχη για την προστασία της υγείας μας, για την Παιδεία, την εργασία, τον Πολιτισμό, την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, την υπεράσπιση των εργατικών και ευρύτερα συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και αστικών ελευθεριών, με κατάργηση των όποιων νόμων περιορισμού της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης, της έντασης της καταστολής.

  Το Δ.Σ. του Συλλόγου συμμετέχει στις συμβολικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται από τα Συνδικάτα στο κέντρο της πόλης καθώς και σε Καλαμαριά και Εύοσμο και σε άλλες πόλεις.

  Μέσα σε αυτές τι σύνθετες και δύσκολες συνθήκες δεν ξεχνάμε ότι η 1η ΜΑΗ είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας.

  Αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, στη χώρα μας αλλά και σε όλο το κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορωνοϊού για τα κέρδη των λίγων.  

   Καλούμε τους εργαζόμενους του ΥΠ.Α.Α.&Τ., να συμμετάσχουν στις πρωτομαγιάτικες συμβολικές εκδηλώσεις με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας χρησιμοποιώντας γάντια και μάσκες, καθώς και διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων.

 

ΑΓΩΝΑΣ, ΡΗΞΗ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ

ΖΗΤΩ Η ΕΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ