ΣΜΤΜ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ

11 μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα μας, έχοντας μετρήσει χιλιάδες θανάτους συνανθρώπων μας και συναδέλφων, έχοντας αποδειχτεί και στον κλάδο μας ότι οι χώροι δουλειάς αποτελούν εστίες υπερμετάδοσεις, με δεκάδες καταγγελίες συναδέλφων για απαράδεκτες συνθήκες εργασίες, με εκατοντάδες κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας και λοιπές πρωτοβουλιών σωματείων σε όλη τη χώρα για τα αυτονόητα δικαιώματά μας. 11 μήνες μετά και η κυβέρνηση συνεχίζει να βάζει τα κέρδη μιας χούφτας μεγάλων επιχειρηματιών, πάνω από τις ζωές μας.

Οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας, που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην επιδημία, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Η επιδημία -έχοντας μπει πλέον στο τρίτο κύμα- παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Τα συλλογικά τους όργανα -η Ο.ΕΝ.Γ.Ε. και οι Ενώσεις μέλη της- από την πρώτη στιγμή με αποκλειστικό γνώμονα την προστασία της υγείας και της ζωής των ασθενών, προειδοποιούσανε για τη γύμνια του ΕΣΥ, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της εμπορευματοποίησης της υγείας, που εφαρμόζουν με συνέπεια όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, έχοντας καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Ωστόσο, η κυβέρνηση όχι μόνο έχει διακόψει κάθε επικοινωνία με την Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. και τις Ενώσεις των Νοσοκομειακών γιατρών αλλά και ακολουθεί μία διαρκή τακτική διάψευσης κάθε επισήμανσης τους, συκοφάντησης και στοχοποίησης των υγειονομικών.

Μάλιστα υπάρχει σε εξέλιξη σωρεία απαράδεκτων αυταρχικών εισαγγελικών και πειθαρχικών διώξεων καθώς και εκδικητικών μετακινήσεων – απολύσεων ενάντια σε υγειονομικούς (πρόεδρο ΟΕΝΓΕ, πρόεδρο ΠΟΕΔΗΝ, πρόεδρο ΕΝΙΘ, εκπροσώπους υγειονομικών νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών, Διευθύντρια Παθολογικής νοσοκομείου Ρεθύμνου, πρόεδρο σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου “Άγιος Σάββας”, κλπ).

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα που δίνουν καθημερινά για την προστασία της υγείας μας, αλλά και σε όλες τις δράσεις που έχουν πάρει σε αυτήν την κατεύθυνση.

Στηρίζουμε την 24ωρη Πανελλαδική απεργία που προκηρύχθηκε από την ΟΕΝΓΕ για την Τρίτη 23/02/21.

Απαιτούμε μαζί τους να «καταδεχτεί» επιτέλους η κυβέρνηση άμεσα να συζητήσει με τους νοσοκομειακούς γιατρούς της χώρας και να ακούσει τις επισημάνσεις και τα αιτήματά τους.

Παλεύουμε μαζί τους για την άμεση υλοποίηση των αιτημάτων τους, των αιτημάτων όλων των εργαζομένων, μπροστά στην επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται:

  • Να ενισχυθούν άμεσα τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Ένα χρόνο μετά και ακόμα εκκρεμούν οι προσλήψεις για τις 940 θέσεις μόνιμων γιατρών που προκηρύχθηκαν τον Φεβρουάριο του 2020. Ακόμα εκκρεμούν οι προσλήψεις για τις θέσεις των Γενικών Γιατρών που προκηρύχθηκαν το 2019. Είναι επιτακτική ανάγκη άμεσα να διοριστούν με κατεπείγουσες διαδικασίες, σε μόνιμες θέσεις και με έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων, το σύνολο των υποψήφιων γιατρών για τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί.
  • Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ και στελέχωση τους με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας κ.λπ.). Προμήθεια όλων των διαθέσιμων, ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων.
  • Καμία σκέψη για εκ νέου μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων και του λοιπού τακτικού ιατρικού έργου στα δημόσια νοσοκομεία. Υπάρχει ήδη μεγάλη αύξηση της βαρειάς νοσηρότητας και της θνητότητας από λοιπές παθήσεις.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους σε συνδυασμό με επιδημιολογική επιτήρηση με πολλαπλά σταθερά σημεία περιοδικής παρακολούθησης της επιδημίας στην κοινότητα (τύπου Sentinel).
  • Εκτεταμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και των συρροών κρουσμάτων στους εργασιακούς χώρους, στις μονάδες υγείας, στις σχολικές μονάδες και εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος (απομόνωση κλπ.) σε συνδυασμό με την εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων (μισθών κ.λπ.) των εργαζόμενων που νοσούν ή μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα.
  • Πύκνωση των δρομολογίων στα ΜΜΜ.