ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 32 Ε.Κ.Θ. Τ.Κ. 546 31

4oς ΟΡΟΦΟΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ 4

Tηλέφωνα επικοινωνίας: 6977288801, 6946955134, 6932919622, 6977873449

Ε-mail: syndxylouthess@gmail.com

ΤΑ ΝΕΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ!!!

Στους άμεσους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για λογαριασμό του κεφαλαίου εντάσσεται και η επιδίωξη για παραπέρα χτύπημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης των εργαζομένων, εντείνοντας τον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους και της εργοδοσίας στη λειτουργία των συνδικάτων.

Προηγουμένως, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον απεργοκτόνο νόμο Αχτσιόγλου, έδωσε αποφασιστικό χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα, υπερδιπλασιάζοντας την απαιτούμενη απαρτία στις Γενικές Συνελεύσεις για την κήρυξη απεργίας.

Πλέον η κυβέρνηση ΝΔ, έχοντας ήδη ψηφίσει τον κατάπτυστο νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση των διαδηλώσεων, δίνει συνέχεια στοχεύοντας στο πλήρες «φακέλωμα» και στο χτύπημα στις ζωντανές συλλογικές διαδικασίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Για το σκοπό αυτό, προωθεί μεταξύ άλλων την ενεργοποίηση διατάξεων που έχει ήδη ψηφίσει και προβλέπουν τη δημιουργία «ηλεκτρονικού μητρώου» των μελών των συνδικαλιστικών οργανώσεων και την εφαρμογή «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» για τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των σωματείων, ακόμα και στην περίπτωση των αποφάσεων για προκήρυξη απεργίας.

Στην ίδια κατεύθυνση, βάζουν στο στόχαστρο και τις συνδικαλιστικές άδειες, με πραγματικό στόχο να μετατρέψουν σε γκέτο αυθαιρεσίας τους χώρους δουλειάς, αποκόπτοντας τους εργαζόμενους από την παρέμβαση των ταξικών συνδικάτων, την ώρα που οι εργοδοτικοί και κρατικοί μηχανισμοί, μέσω και των εργατοπατέρων, θα αλωνίζουν.

Πολύ περισσότερο, τα σχέδια κυβέρνησης – κεφαλαίου περιλαμβάνουν και την τυπική κατάργηση όποιων περιορισμών έχουν απομείνει για την απόλυση αγωνιστών συνδικαλιστών.

Συμπληρώνοντας, εξάλλου, σε μία ακόμα πλευρά το αντεργατικό πλαίσιο που παρέλαβε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση ΝΔ ψήφισε την περασμένη βδομάδα τον «εμπλουτισμό» ευρωενωσιακών ρυθμίσεων, οι οποίες στο όνομα της δήθεν αντιμετώπισης του «ξεπλύματος μαύρου χρήματος» και της «χρηματοδότησης της τρομοκρατίας», θεσπίζουν νέα μέσα ασφυκτικού ελέγχου σε συνδικάτα και φορείς. Χαρακτηριστικά, τα στοιχεία των Διοικητικών Συμβουλίων των συνδικάτων και των φορέων θα μένουν αναρτημένα στο διαδίκτυο τουλάχιστον για 10 χρόνια, διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή για τις «μαύρες λίστες» της εργοδοσίας…

Στις 13 Οκτώβρη δίνουμε απάντηση, στέλνουμε μήνυμα και κλιμακώνουμε την πάλη!

Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά!

  • Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Καμία μείωση μισθού, καμία απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία. Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
  • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet, για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.
  • Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να είναι ομαλή και με ασφάλεια η λειτουργία των σχολείων κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Σχολεία καθαρά, με 15 μαθητές στην τάξη.
  • Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών, για μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό, και των ιδιωτικών ΜΕΘ.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.

Ολοι και όλες στα συλλαλητήρια των συνδικάτων στις 13 Οκτώβρη!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ