Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ Για Την Παιδεία 10/09/13

OXI ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

στις 10/09 στις 18:30 στo Άγαλμα Βενιζέλου

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ανάσα δεν παίρνουν οι πολιτικού εκπρόσωποι του κεφαλαίου. Η κυβέρνηση με νομοσχέδιο προσπαθεί να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι κομμάτι της συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που στόχο έχει να χτυπήσει με κάθε τρόπο την εργατική τάξη και τώρα έχει στόχο τη μόρφωση των παιδιών μας. Το νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια  εκπαίδευση «φτιάχνει» ένα σχολείο ακόμα πιο ταξικό, που σκοπό θα έχει να φτιάχνει φθηνό εργατικό δυναμικό στην υπηρεσία των μονοπωλίων. Είναι συνέχεια της πολιτικής των μειώσεων μισθών, των απολύσεων, των διαρθρωτικών αλλαγών στο δημόσιο, των χαρατσιών και των φόρων.

Με το αντί – εκπαιδευτικό νομοσχέδιο:

  • Αφαιρείται η γενική μόρφωση από τα ΕΠΑΛ  ενώ για τα γενικά λύκεια κάθε χρόνο περιορίζεται όλο και περισσότερα.
  • Οι μαθητές θα πρέπει να δώσουν ουσιαστικά 4 φορές πανελλαδικές εξετάσεις αν θελήσουν να «μπουν» σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Δηλαδή θα πληρώνουμε διπλά και τρίδιπλα στα φροντιστήρια.
  • Χιλιάδες είναι τα παιδιά που θα πεταχτούν έξω από το σχολείο. Ήδη αυξήθηκε η σχολική διαρροή από 17% σε 19%.
  • Θεσμοθετούν τη μαθητεία το 4ο έτος στα ΕΠΑΛ. Δηλαδή οι μαθητές θα εργάζονται τζάμπα σε οποιονδήποτε εργοδότη χωρίς να δίνει ούτε ένα ευρώ. Για άλλη μια φορά θα θησαυρίζει το κεφάλαιο εις βάρος των παιδιών της εργατικής τάξης.
  • Ταυτόχρονα θέλουν εκπαιδευτικούς με τσακισμένα δικαιώματα και μισθούς, με σκυμμένο κεφάλι, απλούς  εντολοδόχους.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το έκτρωμα αυτό δεν πρέπει να περάσει. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μείνουν τα παιδιά μας αμόρφωτα ή να μορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες των εργοδοτών. Έχουμε χρέος να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια τους. Να μην επιτρέψουμε ένα σχολείο που να εξοντώνει τους μαθητές. Να παλέψουμε για ένα σχολείο που να μορφώνει πολύπλευρα τα παιδιά μας και ολοκληρωμένα.

Τώρα μέσα από το σωματείο μας το ΣΕΤΗΠ, να οργανώσουμε την πάλη μας, στο πλευρό των μαθητών, των εκπαιδευτικών, στο πλευρό συνολικότερα της εργατικής τάξης. Να ορθώσουμε το ανάστημα μας και να βροντοφωνάξουμε ότι δε θα επιτρέψουμε τη σφαγή των παιδιών μας.

Συμμετέχουμε όλοι στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ

την Τρίτη 10/09 και ώρα 18.30 στo Άγαλμα Βενιζέλου