ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 7 μ.μ. , ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Με αφορμή την πανδημία η κυβέρνηση με ΠΝΠ ισοπεδώνει κάθε εργασιακό δικαίωμα και προστίθενται στους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους που ψήφισαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, πάγωμα των αυξήσεων, την κατάργηση 13ου – 14ου μισθού, εντατικοποίηση της εργασίας, υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών και ιδιωτικοποιήσεις, έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας με δεκάδες νεκρούς, τη γιγάντωση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Δρομολογημένα και βγαλμένα από τα συρτάρια του ΣΕΒ, στο δημόσιο τομέα και την ¨ Αυτοδιοίκηση ¨ μπήκαν τροχιοδεικτικά, όλες οι μορφές εργασιακών σχέσεων που τσακίζουν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα…εκ περιτροπής εργασία, τηλεργασία, διευθέτηση και αποσταθεροποίηση του εργάσιμου χρόνου, εκμετάλλευση των ελαστικών εργασιακών συμβάσεων, παράδοση υπηρεσιών σε ιδιώτες με γρήγορες διαδικασίες, απληρωσιά.

Όλα αυτά είναι μέτρα που θα γενικευτούν μπροστά στη νέα καπιταλιστική κρίση και θα συνοδευτούν με νέες θυσίες και αφαίμαξη του εισοδήματος των εργαζομένων για τη στήριξη .της καπιταλιστικής “ανάπτυξης ” και των επιχειρήσεων.

Η πρόταση της ΔΑΣ στο ΔΣ του ΣΕΔΘ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο Πέμπτη 11 Ιούνη, στο μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης που οργανώνουν εργατικά σωματεία και φορείς της πόλης, μειοψήφησε , επιβεβαιώνοντας την στοίχιση των παρατάξεων τους με τον κυβερνητικό και συμβιβασμένο συνδικαλισμό.

Απαντάμε με ταξική αποφασιστικότητα στη κυβέρνηση:

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Διεκδικούμε:

-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΝΠ (κ των νόμων που τις επικυρώνουν)

-ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

-ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

-ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΑΠ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ – ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΕ

-ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ – ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ΟΥ ΚΑΙ 14ΟΥ ΜΙΣΘΟΥ

-ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.

Συμμετέχουμε την Πέμπτη 11 Ιούνη , 7:00 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου, στο συλλαλητήριο των Ομοσπονδιών και Σωματείων

Γραμματεία ΔΑΣ

9/6/2020