Συμμετέχουμε στην πανελλαδική ημέρα δράσης για τα εργασιακά δικαιώματα – Τρίτη 28 Απρίλη

Το σύνθημα: «Πληρώσαμε πολλά! Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» να ακουστεί παντού, να εκφραστεί από κάθε συνάδελφο στον κλάδο είτε είναι σήμερα εργαζόμενος, είτε σε αναστολή. Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Κατεργασίας Ξύλου Ν. Θες/νίκης, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά, καλεί κάθε συνάδελφο που αυτή την στιγμή βιώνει τις συνέπειες της πανδημίας και γνωρίζει πολύ καλά ότι όλα αυτά τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν και αξιοποιούνται στο έπακρον από όλους τους εργοδότες να μπει μπροστά και να διεκδικήσει, μαζί με τα υπόλοιπα συνδικάτα – Ομοσπονδίες – Εργατικά Κέντρα σε όλη την χώρα, την προστασία της υγείας μας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων!

Όλο αυτό διάστημα εμείς οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές μας έχουμε έρθει αντιμέτωποι με την πρωτόγνωρη για όλους μας πανδημία, αγωνιώντας για τα παιδιά μας, την υγεία των οικογενειών μας, την υγεία ατόμων του περιβάλλοντός μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αλλά ταυτόχρονα και για ένα σύστημα υγείας που δεν «αντέχει» να σηκώσει μια τόσο σημαντική κατάσταση για τον λαό, για τους υγειονομικούς που δίνουν μια άνιση μάχη και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό χωρίς βασικά μέσα, για εργαζόμενους στις οικογένειές μας που έχουν τεθεί σε αναστολή ή έχουν περάσει την πόρτα της ανεργίας, για τα παιδιά μας που καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ένα σύστημα τηλεκπαίδευσης που δεν τους παρέχει ούτε τα βασικά και με πολλά κενά και δυσλειτουργίες, ενώ παράλληλα βλέπουμε μπροστά μας για ακόμη μια φορά Κυβέρνηση και εργοδότες να προσπαθούν να στείλουν και αυτό τον λογαριασμό της κρίσης σε εμάς τους εργαζόμενους!

Κυβέρνηση και εργοδότες , με την βούλα της ΕΕ, σχεδιάζουν για την «επόμενη μέρα», να μην αφήσουν τίποτα όρθιο! 

Θέλουν να αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε «το μάρμαρο», με νέες θυσίες, με ανεργία, με κακοπληρωμένες ατομικές συμβάσεις απασχόλησης μεγάλης διάρκειας, με ακόμη μεγαλύτερη συμπίεση των μισθών, με διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, με τη γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης, με την διάλυση του 8άωρου πενθήμερου να μπαίνει για τα καλά στις ζωές μας, με το χτύπημα της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης και δράσης. Δεν είμαστε,“όλοι μαζί”ούτε υπάρχει «εθνική ομοψυχία»! Τα συμφέροντα και οι ανάγκες μας δεν ταυτίζονται με αυτά των εργοδοτών μας. Και στα «καλά τους και στα «δύσκολα», εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε αυτοί που μονίμως πληρώνουμε με θυσίες την ανάπτυξη και την κρίση τους!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στον κλάδο όπου και αν εργάζονται, είτε είναι άνεργοι, είτε σε αναστολή,

να υψώσουμε την γροθιά μας, να μην το βάλουμε κάτω!

Συμμετέχουμε όλοι στην ημέρα πανελλαδικής δράσης για όλους τους εργαζόμενους την Τρίτη 28/4/2020. Συμμετέχουμε όλοι χωρίς κανένα φόβο χωρίς κανένα δισταγμό, αξιοποιώντας και την πλούσια αγωνιστική πείρα του Σωματείου μας!

Μέλη του ΔΣ την ημέρα αυτή θα περιοδεύσουν σε χώρους εργασίας για συζήτηση και μοίρασμα προκύρηξης σε όλους τους συναδέλφους.

Μένουμε ενωμένοι, δυνατοί, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας τις διεκδικήσεις!

 

Συμμετέχουμε στην πανελλαδική ημέρα δράσης για τα εργασιακά δικαιώματα Τρίτη 28 Απρίλη

Μένουμε δυνατοί, δυναμώνουμε τη φωνή μας!