ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΥΛΟΥ-ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 16/3/2022

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 32 Ε.Κ.Θ. Τ.Κ. 546 31

4oς ΟΡΟΦΟΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ 4

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977288801

Ε-mail: syndxylouthess@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι παίρνουμε όλοι μέρος

 στην Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ του κλάδου την ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Με τον απεργιακό μας αγώνα διεκδικούμε αποφασιστικά την Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς.

 

Συνάδελφοι,

Η απόφαση για νέα πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου, πατάει πάνω σε πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και διαρκώς οξύνονται. Υπηρετεί τις ανάγκες μας που, όλα αυτά τα χρόνια, συνεχώς συμπιέζονται από τους αντεργατικούς νόμους και τη συνολικότερη αντεργατική πολιτική. Η πολιτική αυτή, οπλίζει τα χέρια της μεγαλοεργοδοσίας και τη διευκολύνει να διατηρεί, για ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων, τα μεροκάματα, την ασφάλιση, τους εργασιακούς όρους στα ίδια χαμηλά επίπεδα με τα χρόνια της μεγάλης κρίσης και ανεργίας στον κλάδο μας.

Η ανάκαμψη, τα τελευταία χρόνια, δεν έφερε ουσιαστική βελτίωση στο σύνολο των όρων δουλειάς δηλαδή, στην ασφάλιση, στο ένσημο.

Σήμερα υπάρχουν νέες δυνατότητες για να δυναμώσουμε τον αγώνα μας και να πετύχουμε αποτελέσματα που θα ανακουφίσουν τη ζωή μας.

Ο αγώνας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο, έχει επείγοντα χαρακτήρα και δε χωράει καμία καθυστέρηση.

Το μεροκάματό μας εξανεμίζεται πριν καν μπει στις τσέπες μας από την τεράστια ακρίβεια, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στα καύσιμα, στο super market, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που έχουν φτάσει στα ύψη κι εκεί θα διατηρηθούν για πολύ καιρό.

 Η κατάσταση αυτή έχει συνέπειες, όχι μόνο για τους μεροκαματιάρηδες του κλάδου αλλά και σε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους, γενικότερα σε όλους τους κλάδους. Η αύξηση των τιμών στην πρώτη ύλη, μεταφέρεται ως πίεση και οξυμένο πρόβλημα στα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν σχέση με τον κλάδο.

Συνάδελφοι

  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις
  • Επαναφορά του 13ουκαι 14ου μισθού και σύνταξης
  • Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά
  • Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια
  • Ένταξη του κλάδου συνολικά στα βαρειά κι ανθυγιεινά.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
  • Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού
  • Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς
  • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας
  • Εφαρμογή του 2112 για τις απολύσεις και στους εργατοτεχνίτες.

Η επιτυχία της Απεργίας στις 16 Μάρτη και των απεργιακών συγκεντρώσεων μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια νέες δυνατότητες, να δημιουργήσει όρους για να πετύχουμε αποτελέσματα σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Οι λύσεις που προσδοκούμε και διεκδικούμε να γίνουν πράξη δεν θα έρθουν αν μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα, αν κάνουμε υπομονή να περάσει η μπόρα, αν περιμένουμε να εμφανιστούν οι σεσημασμένοι «σωτήρες», που όλο τάζουν «λαγούς με πετραχήλια» και όταν έρθουν «στα πράγματα», μας φορτώνουν με αντεργατικούς νόμους και ψαλιδισμένα δικαιώματα.

 

Μόνο με το δικό μας αγώνα μπορούμε να σώσουμε τη ζωή μας!

Το δίκιο μας θα κερδηθεί με τον αγώνα μας! Κανείς δεν πρόκειται να μας χαριστεί.

Τις λύσεις που έχουμε ανάγκη, πρέπει να τις επιβάλουμε με την πάλη μας.

Όλοι με αποφασιστικότητα παίρνουμε μέρος στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση.

Στις 16 Μαρτίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και συμμετέχουμε στην  συγκέντρωση του σωματείου μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ