ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΥΛΟΥ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 32 Ε.Κ.Θ. Τ.Κ. 546 31

4oς ΟΡΟΦΟΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ 4

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977288801

Ε-mail: syndxylouthess@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

Το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Ν. Θες/νίκης εκφράζει την αλληλεγγύη του στους  εργαζόμενους της efood που μαζί με το με  το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης Πιερίας Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ), αλλά και τα υπόλοιπα Συνδικάτα σε όλη σχεδόν την επικράτεια της χώρας, δίνουν έναν δίκαιο αγώνα.

Με ένα απλό μήνυμα στους διανομείς ,η εταιρεία efood μέσω του δουλεμπορικού που τους προσλαμβάνει ManPowerGroup, ανακοίνωσε την μη ανανέωση των συμβάσεων τους και την μετατροπή σε «συνεργατικό μοντέλο». Πατώντας σε συμβάσεις με ημερομηνία λήξης, εκβιάζουν τον διανομέα με το δίλημμα άνεργος ή «συνεργάτης». Προωθούν μια σχέση εργασίας που απαλλάσσουν  τον επιχειρηματικό κολοσσό από τις υποχρεώσεις του απέναντι σε μια σειρά  εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα(επιδόματα ,ασφάλιση κλπ) των εργαζόμενων

Να πως εκφράζεται ο άθλιος νόμος Χατζηδάκη στην πράξη και να γιατί είναι αναγκαίο από κοινού να παλέψουμε για την πλήρη κατάργησή του.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών για το ποιος θα αποσπάσει το μεγαλύτερο μέρος από τα εκατομμύρια που «παίζονται» στον χώρο των διανομών φέρνει την καταπάτηση των δικαιωμάτων.

Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς την efood και την κάθε μεγαλοεργοδοσία πως ότι εργαλείο και να επιστρατέψουν, «φίλους και εχθρούς», ούτε μπορούν ούτε πρόκειται να διαρρήξουν τη σχέση των σωματείων με τους εργαζόμενους.

Καλούμε όλο τον κόσμο να σταθεί αλληλέγγυος στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της efood και μαζί να παλέψουμε ώστε όλοι οι διανομείς ανεξαρτήτως που εργάζονται να έχουν :

  • ΣΣΕ με αυξήσεις και κατοχυρωμένα δικαιώματα
  • Βαρέα και Ανθυγιεινά
  • Προστασία από τα καιρικά φαινόμενα (παγωνιά, καύσωνα, καταιγίδα κλπ)
  • Χώρους ξεκούρασης και προστασίας από τις καιρικές συνθήκες
  • Μηχανάκια με την συντήρηση και τον εξοπλισμό να αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας
  • Χιλιομετρική οριοθέτηση της ακτίνας παράδοσης 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ