ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΥΛΟΥ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 32 Ε.Κ.Θ. Τ.Κ. 546 31

4oς ΟΡΟΦΟΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ 4

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977288801

Ε-mail: syndxylouthess@gmail.com

                                                        ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική και παράνομη απόλυση του Συναδέλφου Ν. Τζανετή  Προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας και μέλους της Διοίκησης της ΟΜΕ από την πολυεθνική εταιρεία EDILMAC (εργολάβου της Ελληνικός Χρυσός στα Μεταλλεία της Χαλκιδικής).

Η απόλυση αποτελεί ευθεία επίθεση κεφαλαίου και εργοδοσίας σε όλη την εργατική τάξη, αξιοποιώντας το οπλοστάσιο που έχουν δημιουργήσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, έρχεται σαν υλοποίηση του νόμου-εκτρώματος Χατζηδάκη με στόχο να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς, να ξεμπερδεύει η εργοδοσία με όποιον «μπαίνει εμπόδιο στην κερδοφορία της» διεκδικώντας τα αυτονόητα, δουλειά με αξιοπρεπή μεροκάματα, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Έχουμε αποκτήσει  τεράστια πείρα όλα αυτά τα χρόνια. Όλες οι κυβερνήσεις έχουν βάλει το χεράκι τους χτυπώντας δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων. Η εργοδοσία αξιοποιεί τους αντεργατικούς νόμους για να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο την εκμετάλλευση, την απληρωσιά, τις συνθήκες δουλειάς.

Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται έχει σαν βασική προϋπόθεση το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, μισθούς πείνας, δουλειά ήλιο με ήλιο. Γι’ αυτό θέλουν να τελειώνουν με τις εργατικές διεκδικήσεις. Γιατί γνωρίζουν την δύναμη των οργανωμένων εργατών, φοβούνται το ταξικό εργατικό κίνημα.

Κανένας εργαζόμενος να μη δεχτεί το εργασιακό μέλλον που ετοιμάζουν για εμάς και τα παιδιά μας. Δεν θα παζαρεύουμε τα δικαιώματα μας. Δίνουμε καθημερινά τη μάχη μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς να γίνουν κουρελόχαρτα στην πράξη όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, περνάμε στην αντεπίθεση βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Δυναμώνουμε την οργάνωση μας, μαζικοποιούμε τα σωματεία μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλαάδο στις 30 Σεπτέμβρη 2021  να δώσουμε βροντερό παρών στο συλλαλητήριο που γίνεται μπροστά στο Αγ. Βενιζέλου στις 18:30 απαιτώντας να ανακληθεί η απόλυση και να σταματήσει η επίθεση στα σωματεία και στα δικαιώματά μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ