ΣΩΜΑΤΕΙΟ EFOOD!

Το Συνδικάτο μας, χαιρετίζει την απόφαση των εργαζομένων της e-food στη Θεσσαλονίκη που μέσα από την γενική τους συνέλευση,  προχώρησαν στη συγκρότηση επιχειρησιακού σωματείου.

 Είναι μία εξέλιξη, (σε συνέχεια και της δημιουργίας του αντίστοιχου σωματείου των συναδέλφων στην Αθήνα) η οποία ήρθε ως αποτέλεσμα του μεγάλου αγώνα που έδωσαν οι εργαζόμενοι όλο το προηγούμενο διάστημα. Μέσα από τις γενικές συνελεύσεις, τις στάσεις εργασίας, τις απεργίες, τις κινητοποιήσεις και κυρίως τη μαζικότητα και μαχητικότητα τους κατάφεραν να λυγίσουν την εταιρεία η οποία ικανοποίησε πολλά από τα αιτήματα τους και μετέτρεψε σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, τις συμβάσεις 2000 και πλέον εργαζόμενων που βρίσκονταν σε καθεστώς ομηρίας.

 Ως συνδικάτο, από την πρώτη στιγμή, στηρίξαμε αλλά και αναδείξαμε την αναγκαιότητα της σύστασης επιχειρησιακού σωματείου το οποίο σε συνεργασία με το ΣΕΤΕΠΕ θα διεκδικήσει από άλλη θέση και αφετηρία, καλύτερους όρους δουλειάς και για τους εργαζόμενους της επιχείρησης αλλά και του κλάδο γενικότερα.

 Αυτή η εξέλιξη έρχεται και σαν απάντηση σε όλους αυτούς που το προηγούμενο διάστημα χρησιμοποιώντας φθηνές δικαιολογίες προσπάθησαν να βάλουν τρικλοποδιά στους συναδέλφους που πάλευαν να χτίσουν το επιχειρησιακό τους σωματείο. Σε δυνάμεις που με διασπαστικό ρόλο προσπάθησαν να διχάσουν τους εργαζόμενους και να αποσπάσουν τον αγώνα τους και την δράση τους από τους υπόλοιπους εργαζόμενους του κλάδου.

 Οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι και αποφασισμένοι, σε κοινή γραμμή και πορεία δράσης με το κλαδικό συνδικάτο δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Έχουν τον τρόπο και ξέρουν το δρόμο μέσα από τον οποίο μπορούν να μετατρέψουν σε κουρελόχαρτα νομοσχέδια που τους θέλουν σύγχρονους σκλάβους.

 Συνεχίζουμε δυναμικά μαζί με το επιχειρησιακό σωματείο, βάζοντας στην πρώτη γραμμή και διεκδικώντας τα πλαίσια πάλης που διαμορφώνονται με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας .

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

  • Ένταξη της ειδικότητας των διανομέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Να συνεδριάσει άμεσα η επιτροπή ΒΑΕ του Υπουργείου.
  • Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες. Να οριοθετηθεί χιλιομετρικά η εμβέλεια διανομής.
  • Μέτρα ατομικής προστασίας συμπεριλαμβανομένου και του κράνους να παρέχονται από τους εργοδότες.
  • Να καταργηθεί ο νόμος-έκτρωμα Χατζηδάκη που καταργεί το 8ωρο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων.

    Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.