ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

Βρισκόμαστε στην κορύφωση του 4ου κύματος της πανδημίας και οι συνέπειες του αποτυπώνονται στην τεράστια αύξηση των νοσηλειών, της θνητότητας. Στο εξουθενωμένο ελάχιστο προσωπικό και την υποβάθμιση της παροχής υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς. Στους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και στην αναστολή τακτικών χειρουργείων.

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που είναι πιο ξεκάθαρο από πότε ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Την ώρα που συνεχίζεται η επικίνδυνη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή, η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην προχωρά έστω και την τελευταία ώρα σε ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις και χρηματοδότηση. Δεν προχωρά σε πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Συνεχίζει να μην παίρνει μέτρα προστασίας στους εργαζομένους στις επιχειρήσεις και τα εργοστάσια, σε πολλούς χώρους εργασίας, στα ΜΜΜ, στα σχολεία, στις σχολές.

Για αυτή την κατάσταση υπάρχουν συγκεκριμένοι ένοχοι και έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι η σημερινή, αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που ακολουθούν αυτές τις πολιτικές υποβάθμισης της δημόσιας υγείας. Πολιτικές που κλείνουν νοσοκομεία και δεν προσλαμβάνουν υγειονομικό προσωπικό. Πολιτικές που τα δίνουν όλα στο όνομα της επιχειρηματικότητας στον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων και της εμπορευματοποίησης της υγείας.

Αυτές οι πολιτικές οδηγούν μονοδρομικά τις διοικήσεις των νοσοκομείων να διαχειρίζονται, τις όχι και τόσο νέες απαιτήσεις και ανάγκες, με τραγικό τρόπο. Βλέπουμε σε καθημερινή βάση εργαζόμενοι να μετακινούνται από τμήμα σε τμήμα δίκην εσωτερικής μετανάστευσης ή καλύτερα ως νομάδες  για την ημερήσια κάλυψη αναγκών σε νοσηλευτικά τμήματα. Απαξίωση και εξάντληση για τους εργαζόμενους με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση –φροντίδα των αρρώστων.  

.   Γι`αυτό διεκδικούμε:

  • Να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή γιατί κανείς τους δεν περισσεύει.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ιατρικού, νοσηλευτικού, λοιπού προσωπικού και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.
  • Πραγματική επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων και διαγνωστικών κέντρων.
  • Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.
  • Να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν λόγω περικοπών.

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση……. 

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 25/11 στο Άγ.Βενιζέλου στις 6,30 μμ