Χαιρετισμός Νίκου Παπαδόπουλου(μέλος 7μελούς 2ης ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ) στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση

Εμείς, οι σπουδαστές της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ χαιρετιζουμε την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση!Ως παιδιάε εργατών η θέση μας είναι εδώ, δίπλα στα εργατικά σωματεια!

Και από αυτό το βήμα θέλουμε να κάνουμε γνωστό ότι είμαστε 5 μήνες απλήρωτοι, με ευθύνη της κυβέρνησης, που μια χαρά ξέρει να μοιράζει λεφτά στα αφεντικά, να δίνει ολόκληρα δισ. για πολεμικούς εξοπλισμούς αλλά τα 400€ το μήνα που αντιστοιχούν σε κάθε σπουδαστή είναι “εκτός προγράμματος”.

Η ακρίβεια, οι λογαριασμοί ρεύματος και αερίου που αδυνατούν να πληρώσουν οι γονείς μας, είναι τα αποτελέσματα της “ανάπτυξης” τους, που αφορά όπως φαίνεται μόνο τους λίγους.

Η πρωτομαγιά μας εμπνέει γιατι δείχνει την δύναμή μας να τα καταφέρουμε, δείχνει το δίκιο της τάξης μας που έχει μάθει να το κερδίζει στην πράξη με μάχη, και όχι να της το χαρίζουν. Έτσι θα κάνουμε και εμείς. Δεν θα παρακαλέσουμε κανέναν, δεν θα μας σταματήσει κανένας αν δεν δικαιωθούμε. Ο μισθός μας είναι μια μικρή επιστροφή του κόπου μας, του ιδρώτα που έχουμε χτίσει για να τα βγάλουμε πέρα με δουλειά, σπουδές, και ζωή. Κάνουμε γνωστα σε όλες τις τα αιτήματα μας:

 Άμεση καταβολή όλων των μισθών που μας χρωστάνε με ευθύνη του υπουργείου.

 Οι μαθητές του 2ου έτους, που μπήκαν στη σχολή τη χρονιά 2019-2020, μπήκαν γνωρίζοντας ότι το πτυχίο τους θα είναι επιπέδου 4. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς και χωρίς καμία προειδοποίηση το πτυχίο τους υποβαθμίστηκε σε επιπέδου 3. Απαιτούμε να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το πτυχίο τους.

 Να δοθεί το επίδομα σίτισης-στεγασης σε όλους τους σπουδαστές που το δικαιούνται

 Να παρθεί πίσω το ΦΕΚ που επιβάλλει υποχρεωτική πρακτική άσκηση για 12 μήνες με αποτέλεσμα να μην παίρνεις στο τέλος πτυχίο/πιστοποίηση αλλά μόνο μια βεβαίωση.

 Μόνιμο και σταθερό προσωπικό καθαριότητας.

 Επισκευή και φροντίδα των χώρων υγιεινής σε όλους τους ορόφους της σχολής

Μαζί με τους εργάτες, δεν φοβόμαστε τίποτα και κανέναν! Το δίκιο είναι με το μέρος μας, να φοβούνται αυτοί που ευθύνονται για την κατάσταση μας, να είναι σίγουροι ότι δεν θα υποχωρήσουμε!

Στέλνουμε και εμείς την αλληλεγγύη μας στους λιμενεργάτες της cosco στον Πειραιά, που είναι σε απεργία για να σταμάτησε να υπάρχει το κάτεργο αυτό στο λιμάνι. Η κυβέρνηση μια χαρά μπόρεσε να στείλει σε ένα βράδυ ματ και Ράμπο του λιμενικού για να τους φοβίσει, όταν είναι να κάνει κάτι που έχουμε αναγκη όμως τότε υπάρχει καθυστέρηση και καλέσματα για υπομονή!