Ανακοίνωση για δικαστήριο ΟΤΑ

       Τη Δευτέρα 15/06/2020 καλούνται ως κατηγορούμενες στο μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης. Το «αδίκημα» που τους καταλογίζεται είναι ότι δεν μερίμνησαν για την αποκομιδή των απορριμμάτων στις 26 και 27/06/2017 με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο.

Oι κατηγορίες που αποδίδονται στην πρόεδρο και την αντιπρόεδρό του σωματείου δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο περιστολής των εργατικών δικαιωμάτων και της συνδικαλιστικής δράσης. Ήδη με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, λόγω της πανδημίας, η κυβέρνηση πατώντας πάνω στους νόμους προηγούμενων κυβερνήσεων, ανασύρει ο,τι πιο αντεργατικό με στόχο την παραπέρα συρρίκνωση των εργατικών κατακτήσεων.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης που επιχειρείται και μόνο στόχο έχει την περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, το χτύπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος και ξεκαθαρίζουμε ότι το ταξικό εργατικό κίνημα ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται.  Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στις διωκόμενες συναδέλφους.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

 ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

 ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

   ΤΗΛ.:2310529907   E-mail:

Η Διοίκηση