ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Εδώ και τώρα σχέδιο εξασφάλισης των εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση!

          Κατόπιν απόφασης της κυβέρνησης απαγορεύτηκε η λειτουργία των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα  για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊου COVID-19.

 Στους χώρους της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης λοιπόν, προκύπτει ζήτημα διότι η πρόθεση των εργοδοτών είναι να μην πληρωθεί κανείς εργαζόμενος για όσο διάστημα διαρκέσει το έκτακτο αυτό μέτρο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά επίσημη ενημέρωση από την πλευρά των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων και των ασφαλιστικών εισφορών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Να επισημάνουμε δε, πως στην ιδιωτική εκπαίδευση (φροντιστήρια Μ.Ε , Κέντρα Ξένων Γλωσσών, Ιδιωτικά ΙΕΚ κ.λπ) χιλιάδες συνάδελφοι μας εργάζονται εξαιρετικά υπο-αμειβόμενοι. Δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς για άλλη μια φορά το τίμημα.

Στη βάση των παραπάνω και εκφράζοντας την αγωνία των συναδέλφων μας, της οποίας γινόμαστε αποδέκτες όλο αυτό το διάστημα, είναι καθολική απαίτηση των συναδέλφων που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου σε:

– Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Κέντρα Ξένων Γλωσσών

– Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης

– Κέντρα Μελέτης

– Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης

– Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης

– Πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές ιδιωτικού δικαίου

για το σύνολο της περιόδου όπου δε θα λειτουργήσουν :

 

1) Να καταβληθεί το σύνολο των αμοιβών, βάσει της σύμβασης και των

αναθέσεων διδασκαλίας που προβλέπουν τα ωρολόγια προγράμματα

2) Να καταβληθεί το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών

 

Όλα τα προληπτικά μέτρα της πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου θα αποδειχθούν κούφια επικοινωνιακή προκήρυξη αν δεν συνοδευτούν άμεσα από τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.