Απεργούμε στις 26 Νοέμβρη

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

ΣΤΙΣ 26 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου στις  8π.μ.

 

Η εξέλιξη της πανδημίας διαψεύδει καθημερινά την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της. Το “θωρακισμένο και επαρκώς στελεχωμένο ΕΣΥ” ψάχνει για νοσηλευτές που θα στελεχώσουν τις “νέες” ΜΕΘ-covid, που δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η μετονομασία των γενικών ΜΕΘ. Όσο για τα περισσότερα κρεβάτια ΜΕΘ, αυτά απαιτούν και επιπλέον εξειδικευμένο προσωπικό  -κάμποσες εκατοντάδες όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη- και όχι μερικούς εθελοντές, που αφαιρέθηκαν από άλλα νοσοκομεία.

Τα περί “ανικανότητας” και “αστοχιών” της κυβέρνησης από την συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση έχουν σκοπό να θολώσουν τα νερά.  Γιατί, συνειδητές ήταν και είναι οι επιλογές της κυβέρνησης.

Ήξερε η κυβέρνηση να “ανοίξει τον τουρισμό” με υγειονομικά πρωτόκολλα-λάστιχο για να διασφαλίσει τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων και των tour operators. 

Ήξερε η κυβέρνηση ότι τα ΜΜΜ είναι εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοιού, αφού  εκατομμύρια επιβάτες στοιβάζονται καθημερινά σ’ αυτά. Πλήρωσε όμως αδρά τους καναλάρχες να υπερπροβάλουν μεμονωμένα περιστατικά μη τήρησης των μέτρων.

Ήξερε η κυβέρνηση ότι τα 25άρια τμήματα στα σχολεία δεν είναι ασφαλή. Επιστράτευσε μάλιστα “έγκριτους επιστήμονες” να μας αποδείξουν, ότι  τα 25άρια είναι ασφαλέστερα από τα 15άρια τμήματα! Ώσπου τελικά τα σχολεία έκλεισαν -όχι από τους μαθητές που διεκδικούσαν μέτρα για την ασφάλειά τους- αλλά από την κυβέρνηση!

Ήξερε η κυβέρνηση ότι στους εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού τομέα τα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται λάστιχο. Αλλά ποιός τους ελέγχει;

Ήξερε η κυβέρνηση ότι τα νοσοκομεία που βογκούσαν πριν την πανδημία από έλλειψη προσωπικού. Και τα μετέτρεψε σε νοσοκομεία της μιας νόσου και εστίες μετάδοσης του κορωνοιού, εξαιτίας των αντιφατικών οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Και συνεχίζει το χαβά της ατομικής ευθύνης, αντί να στελεχώσει τις δημόσιες δομές υγείας με επαρκές, μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό, να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους. “Επιτάσσει” τον ιδιωτικό τομέα υγείας, μπουκώνοντας τον με ζεστό χρήμα. “Μεριμνά” μάλιστα και για τη στελέχωσή του με δωρεάν προσωπικό, που αποσπά από τις δημόσιες δομές υγείας, λες και αυτό περίσσευε!

“Επιδοτεί την εργασία και όχι την ανεργία”, δηλαδή μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές που θα έπρεπε να πληρώσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, από τον κορβανά των ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών των εργαζόμενων.

Μέσα στο κάδρο, σε περίοπτη θέση, το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, η “ναυαρχίδα του ΕΣΥ”. Με την “υπερπληθώρα του προσωπικού” -σύμφωνα με  τους διοικούντες και τους κολαούζους τους- να μετατρέπεται εν μέσω πανδημίας σε λειψανδρία!

Με το προσωπικό να μην ξέρει που θα είναι την επόμενη μέρα και να δουλεύει εξοντωτικά ωράρια. Με ουρολόγους, πλαστικούς και οφθαλμίατρους σε κλινικές covid, αφού δεν υπάρχουν οι απαραίτητες ειδικότητες. ΜΕΘ υποστελεχωμένες, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη φροντίδα των ασθενών. Με το 11ωρο ανάπαυσης να έχει πάει περίπατο και το προσωπικό να μη γνωρίζει που θα δουλέψει την επόμενη μέρα.  Συγκεκριμένα ΜΑΠ με το σταγονόμετρο. Η υγεία και η ασφάλεια των εργαζόμενων στο εκτελεστικό απόσπασμα του κόστους-οφέλους!

Με τη διοίκηση του νοσοκομείου να συνδιαλέγεται κεκλεισμένων των θυρών με το υπουργείο και να μη βγάζει τα προβλήματα της λειτουργίας του προς τα έξω. Να στοιχίζεται πλήρως στη λογική του “διαίρει και βασίλευε” της κυβέρνησης, διασπώντας τους εργαζόμενους για το ποιός θα πάρει το επίδομα, λες και θα το πληρώσει η ίδια! Να υποθέσουμε ότι όλα αυτά γίνονται για τη “διαφύλαξη του αυτοδιοίκητου”;

Να ποιά είναι η κατάντια του αυτοχρηματοδοτούμενου νοσοκομείου και της εμπορευματοποιημένης υγείας γενικότερα. Υποχρηματοδοτούμενα συστήματα υγείας με δομές που έκλεισαν γιατί “δεν έβγαζαν τα έξοδά τους”, αφού η υγεία του λαού μπαίνει στο ζύγι του κόστους-οφέλους. Άπειρα τα παραδείγματα προηγμένων καπιταλιστικά χωρών(ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, κλπ, κλπ), που μετρούν εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς. Αυτός είναι ο “παράδεισος των υγειονομικών συστημάτων”  που ονειρεύεται τούτη η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες.

Μονόδρομος λοιπόν η οργάνωση και ο αγώνας των εργαζόμενων για σύγχρονα δικαιώματα. Αυτό φοβούνται διοικήσεις, κυβερνήσεις και αφεντικά. Γι’ αυτό και σκαρφίζονται νόμους για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και της απεργίας, την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης εν μέσω μάλιστα πανδημίας, μιας και “στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται”.

Διεκδικούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
  • Επαναλειτουργία των Λοιμωδών και Παναγία που έκλεισαν
  • Πραγματική ΕΠΙΤΑΞΗ όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα της υγείας
  • Επάρκεια σε ΜΑΠ και tests
  • Γενναία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση στο δημόσιο τομέα υγείας

Οι συγκεντρώσεις στην επέτειο του Πολυτεχνείου απέδειξαν ότι το οργανωμένο εργατικό κίνημα μπορεί να κάνει κουρελόχαρτο τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης, τηρώντας αυστηρά όλους τους υγειονομικούς κανόνες.

 

Στις 26 του Νοέμβρη

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 

κάνουμε lockdown στην πολιτική της κυβέρνησης