Βάλθηκαν να το τερματίσουν!

 

Σαν να μην έφταναν όλα τ’ άλλα, έρχεται η κυβέρνηση και μέσω των ΥΠΕ μηνύει στις διοικήσεις των νοσοκομείων, ότι πρέπει να μετακινηθούν νοσηλευτές σε νησιά “για την κάλυψη των εμβολιαστικών αναγκών”. Λες και δεν προϋπήρχαν, αλλά προέκυψαν τώρα, μιας και επίκειται το άνοιγμα της “βαριάς βιομηχανίας” που ακούει στο  όνομα τουρισμός.

Εύλογο λοιπόν το ερώτημα: που θα τερματίσει το κοντέρ;

Σε ένα σύστημα υγείας βαθιά υποστελεχωμένο, με νοσοκομεία που βογκούν  από την υπερεργασία να επωμίζονται διαδικασίες όπως ο εμβολιασμός, που θα έπρεπε κανονικά να είναι αντικείμενο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Η οποία είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, αφού οι εκάστοτε κυβερνήσεις, “νεοφιλελεύθερες”, “προοδευτικές”, “αριστερές”, ή όπως αυτές αυτοπροσδιορίζονται,  “φρόντισαν” για τη  διαρκή υποστελέχωση και υποχρηματοδότησή της.

Με νοσοκομεία-ακορντεόν: εξωτερικά ιατρεία που ανοιγοκλείνουν, χειρουργεία που αναβάλλονται, ή πραγματοποιούνται κάτω από την πίεση των επειγουσών αναγκών, αλλά και την ταυτόχρονη προετοιμασία και οργάνωση για την απογευματινή τους λειτουργία. Με τμήματα covid να αυξομειώνονται ανάλογα με τις συνθήκες και εργαζόμενους -νοσηλευτές, γιατρούς και λοιπό προσωπικό- να μετακινούνται με “εντέλλεσθε”.

Προγράμματα, που από μηνιαία έγιναν εβδομαδιαία, τώρα ημερήσια και πιθανόν σε λίγο ωριαία!

Εργαζόμενοι που μαθαίνουν το βράδυ που θα δουλέψουν την επόμενη, γιατί και τούτη η κυβέρνηση  εφαρμόζει μέχρι κεραίας τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις, από τη μια πλευρά για μη ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας μέσω του περιορισμού των εξόδων(βλ. κρατική χρηματοδότηση) και της αύξησης των εσόδων (βλ. απογευματινά χειρουργεία, τώρα ερευνητικά κέντρα κτλ) και απ’ την άλλη τη γενναία πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

Από το 2009 έως το 2015 7,3% δισ. λιγότερα στην υγεία, με τη διαφορά να συμπληρώνεται από τις τσέπες του λαού, λουκέτο σε 17 δημόσια νοσοκομεία και κατάργηση 9.000 κλινών.

Τούτη  η μετακίνηση είναι συνέχεια των προηγούμενων αποφάσεων, όπου εργαζόμενοι από αγροτικά ιατρεία, ΤΟΜΥ και Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία μετακινήθηκαν σε άλλα, δημόσια ή ακόμα και ιδιωτικά.

Τούτη την ώρα που αμφισβητείται και δυσχεραίνει έτσι κι αλλιώς η λειτουργία των δομών υγείας.

Τούτη  την ώρα που αμφισβητείται η χορήγηση αδειών και χρωστούμενων ρεπό.

Τούτη  την ώρα που η υποστελέχωση “χτυπάει κόκκινο”, αυτοί αποφασίζουν να το τερματίσουν, προσφέροντας  “δωρεάν εκδρομικούς προορισμούς”.

Τόσο γι’ αυτούς που πιθανόν να ανταποκριθούν μαύρα είναι τα γραμμένα, γιατί τα “μπάνια του λαού” αργούν,  πόσο μάλλον για τους εναπομείναντες.

Να συνεδριάσει άμεσα το Δ.Σ. του σωματείου και να οργανώσει την πάλη των εργαζόμενών για:

  • να παρθούν πίσω οι οποιεσδήποτε αποφάσεις και να σταματήσει ο εμπαιγμός
  • άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων γιατί δεν περισσεύει κανένας
  • επίταξη χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα υγείας
  • κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην υγεία και γενναία χρηματοδότησή της από τον κρατικό προϋπολογισμό

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ