Για την εκ περιτροπής εργασία στη Real Tobacco

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΩΣ ΕΔΩ!

Στην αρχή ήταν η πανδημία, μετά ήταν η αύξηση των τιμών στα container, πριν ένα μήνα η αύξηση σε ρεύμα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία που ανέβασε το ενεργειακό κόστος, αύριο θα είναι κάτι άλλο.

Από ότι φαίνεται η εργοδοσία της Real Tobacco «το ‘χει κάνει συνήθειο» να φορτώνει στις πλάτες των εργαζομένων το κάθε παγκόσμιο φαινόμενο, βγάζοντάς τους σε εκ περιτροπής εργασία, προκειμένου να εξασφαλίσει τα κέρδη της.

Επικαλούνται την «ενεργειακή κρίση» και την αύξηση στο κόστος παραγωγής, για να βγάλουν τους εργαζόμενους σε δίμηνη εκ περιτροπής εργασία, με μισή δουλειά, μισό μισθό, μισή ζωή, αξιοποιώντας όλους τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Αλήθεια, αναρωτήθηκε η εργοδοσία της Real Tobacco πώς θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι το νοίκι, τα δάνειά τους, τους αυξημένους λογαριασμούς σε ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, πώς θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν βασικές τους ανάγκες;

Αλήθεια, που είναι οι “ευεργέτες” της περιοχής, οκ. Χρήστος Φώλιας πρόεδρος του ΔΣ της επιχείρησης, που διετέλεσε και υπουργός της ΝΔ και έταζε στους εργαζόμενους ότι θα είναι καλύτερα από δημόσιοι υπάλληλοι;

Δεν είμαστε όλοι το ίδιο!

Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που καλούνται συνεχώς να βάζουν πλάτη για να αυξάνει την κερδοφορία της η επιχείρηση, χάρη στους εργαζόμενους αύξησε τα καθαρά της έσοδα το 2020 κατά 333%.

Το προσωπείο του καλού εργοδότη και ευεργέτη της περιοχής του Κιλκίς που καλλιεργούσε η εταιρεία, έχει γκρεμιστεί εδώ και καιρό και αυτό που έρχεται στο προσκήνιο είναι η σκληρή εκμετάλλευση των εργαζομένων για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι μεγαλομέτοχοι!

Τέρμα πια στην κοροϊδία!
Να πάρουν πίσω την εκ περιτροπής εργασία, να μην ξαναεφαρμοστεί!

Οι εργαζόμενοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας έχει χαριστεί, όλα όσα κατακτήσαμε ήταν αποτέλεσμα των συλλογικών αγώνων μας.

Παλεύουμε για:

  • Εφαρμογή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.
  • Επίδομα μετακίνησης για το προσωπικό που δεν μεταφέρεται με το εταιρικό λεωφορείο.
  • Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων προστασίας.
  • Rapid test με ευθύνη της εργοδοσίας, να μην πληρώσουν τίποτα οι εργαζόμενοι από την τσέπη τους.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!
Τηλ. Επικοινωνίας 6985 066 018, 6948 729 494