για την επιβολή διαθεσιμότητας στη ΣΙΔΕΝΟΡ

ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

Συναδέλφισσες-οι,

Οι νέες συνθήκες επιβάλλουν να ακολουθούμε τα μέτρα προστασίας που αναφέρουν οι επιστήμονες. Δεν μπορούμε όμως να μένουμε άφωνοι και να μας στερήσει η μάσκα τη φωνή της προάσπισης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας.

Η απόφαση του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ να βάλει λουκέτο σε μια σειρά εργοστάσια του, όπως αυτά του ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ σε Θεσσαλονίκη και Βόλο θέτοντας το σύνολο του προσωπικού πλην ελάχιστων εξαιρέσεων σε διαθεσιμότητα από τις αρχές Απρίλη, αλλά και οι απολύσεις στην Βουλγαρία, έρχονται να προστεθούν στην λίστα των αντεργατικών μέτρων που έχει πάρει ο όμιλος μέσα στην κρίση και την στάση που κρατάει απέναντι στους εργαζόμενους. Πρόκειται για μια καραμπινάτη προσπάθεια από τη μεριά του επιχειρηματικού ομίλου, με τις πλάτες και τη στήριξη της κυβέρνησης να πληρώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι το μάρμαρο για ακόμη μία φορά.

Μπροστά στα κέρδη δεν υπολογίζουν τίποτα. Η κίνηση αυτή δεν έχει σαν στόχο την προστασία της υγείας των εργαζόμενων, αλλά να προσαρμόσει την παραγωγή της με βάση τις ανάγκες του ομίλου ώστε να περιορίσει τις απώλειες σε τζίρο και κέρδη μπροστά στην νέα κρίση.

Η επίθεση αυτή στους εργαζόμενους του ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ είναι κομμάτι των νέων σαρωτικών ανατροπών στα εργασιακά που περνάν το τελευταίο διάστημα και στοχεύουν ήδη στην επόμενη μέρα. Οι άθλιες και αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που παίρνει ο κυβέρνηση, είναι κατά παραγγελία του ΣΕΒ. Στόχο έχουν να τσακίσουν ότι έχει απομείνει από εργασιακό δικαίωμα. Οι ισχυρισμοί ότι τα νέα μέτρα είναι τάχα «έκτακτα, αναγκαία και προσωρινού χαρακτήρα» είναι κοροϊδία. Όπως ακριβώς τα «έκτακτα» αντεργατικά μέτρα που ψηφίστηκαν σε όλη τη διάρκεια της κρίσης παραμένουν ακόμα σε πλήρη ισχύ, έτσι κι αυτά που νομοθετούνται μέσα στην κρίση της πανδημίας ήρθαν για να μείνουν.

Κύριοι ιδιοκτήτες του ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ με τα εκατομμύρια σας, κύριοι διευθυντάδες του ομίλου με τους παχυλούς μισθούς και άλλες απολαβές σας, σας δηλώνουμε καθαρά ότι:
Η πολιτική σας για διαθεσιμότητα με τα αντίστοιχα αποτελέσματα στους μισθούς και τα δικαιώματά μας σε συνθήκες πανδημίας είναι εγκληματική. Άλλωστε από τέτοια εγκλήματα είναι γεμάτη η δράση σας και τα αποτελέσματά της με τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα των τελευταίων ετών και όχι μόνο. Όμως με αυτή την απόφασή σας ξεπερνάτε κάθε όριο.

Σας βροντοφωνάζουμε λοιπόν,

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΩΣ ΕΔΩ!

Πάρτε πίσω την απόφαση σας. Δεν αποδεχόμαστε να πεινάσουμε και να εξαθλιωθούμε εμείς και οι οικογένειές μας για να διασφαλίσετε τα εκατομμύρια σας.

  • Πληρώσαμε μια φορά την κρίση σας! Ματώσαμε μια ολόκληρη δεκαετία, μας καλούσατε «να βάλουμε πλάτη για να βγούμε όλοι μαζί από αυτή την κρίση»!
  • Πληρώσαμε 2η φορά την “ανάπτυξή σας” για να μην ξαναγυρίσουμε σε κρίση, όταν ο όμιλος Στασινόπουλος αρνήθηκε οποιαδήποτε αύξηση διεκδίκησαν οι εργαζόμενοι στη ΣΙΔΕΝΟΡ στην επιχειρησιακή τους Συλλογική Σύμβαση. Εσείς βγήκατε από όλα αυτά πατώντας πάνω στους πετσοκομμένους μισθούς και τα διαλυμένα δικαιώματά μας!
  • Τώρα μας καλείτε για 3η φορά να πληρώσουμε και με πρόσχημα τον κορωνοϊό!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

Συναδέλφισσες/οι, επειδή εμείς δεν υιοθετούμε το σύνθημα “θα λογαριαστούμε μετά”, καλούμε τον καθένα σας ξεχωριστά και όλους σας μαζί, τα επιχειρησιακά σωματεία όπου υπάρχουν, να δώσουμε από κοινού τη μάχη ΤΩΡΑ για να ανατραπεί η απόφαση του ομίλου για διαθεσιμότητα.

Απαιτούμε για το σύνολο των εργαζομένων:

  • Να μην υπάρξει καμία μείωση των ήδη πενιχρών αποδοχών μας. Να καταβληθεί το 100% των αποδοχών μας.
  • Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα με βαρύ και ανθυγιεινό ένσημο και όχι μεικτό όπως προβλέπεται από τις διατάξεις της διαθεσιμότητας.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, που να προστατεύουν πραγματικά τους εργαζόμενους και όχι μέτρα που προσαρμόζονται στη λογική του κόστους και του κέρδους που παράγουν απάνθρωπα αποτελέσματα.
  • Γενναία χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό του δημοσίου συστήματος υγείας, με μαζικές προσλήψεις ιατρικού υγειονομικού και βοηθητικού προσωπικού, επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας του εξοπλισμού και των αποθεμάτων τους, για να μπουν στην υπηρεσία των αναγκών υγείας του λαού σε συνθήκες πανδημίας.

Αυτοί υπερασπίζονται τα κέρδη τους, εμείς τη ζωή μας !

Μένουμε δυνατοί, δυναμώνουμε τη φωνή μας !

Δυναμώνουμε τα σωματεία μας, μαζικοποιούμε το Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας !