ΔΕΘ 2019 – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Συνάδελφοι,

Η πραγματικότητα κάθε μέρα γίνεται και πιο σκληρή για τις ζωές όλων των λαϊκών νοικοκυριών, των ανθρώπων του μόχθου που την τελευταία δεκαετία γνώρισε μόνο μειώσεις στα εισοδήματα του, κατάλυση όλων των δικαιωμάτων του και αυξημένες υποχρεώσεις με βαριά φορολογία και αυξημένα τιμολόγια ΔΕΚΟ.

Στον αντίποδα αυτών γίναμε όλοι μάρτυρες του πραγματικού πρόσωπου των τελευταίων κυβερνήσεων που με το πρόσχημα της κρίσης κατάφεραν σε λίγα χρόνια να εξανεμίσουν δικαιώματα, να καταργήσουν και να αποτρέψουν εντέχνως τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία και ταυτόχρονα να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα επιχειρήσεων χαρίζοντας τους χρέη στο δημόσιο – τράπεζες – ΔΕΚΟ , επιτρέποντας τους την εκ περιτροπής εργασίας,  τους μισθούς πείνας, την απλήρωτη δουλεία και όλα αυτά που είναι γνωστά και καθημερινά σε χιλιάδες εργαζόμενους.

Δεν θα σταματήσουν όμως μόνο σε αυτά. Η νέα κυβέρνηση σαν σωστός συνεχιστής της ίδιας και απαράλλαχτης πολιτικής θα συνεχίσει την επίθεση που έχουν εξαπολύσει στα εργατικά ασφαλιστικά δικαιώματα τα οποία θα παρουσιάσει με περισσή περηφάνια στην ΔΕΘ. Θέλουν τον καθεστώς της εργασιακής ζούγκλας να συνεχιστεί και μάλιστα να το περιφρουρήσουν ακόμα περισσότερο με πρώτα μέτρα την αποδυνάμωση του κρατικού ελεγκτικού μηχανισμού στους χώρους εργασίας, την απελευθέρωση των απολύσεων, την ενίσχυση του κράτους καταστολής απέναντι σε κάθε αντίδραση και με το καινούργιο νομοσχέδιο για τον συνδικαλιστικό νόμο, που σκοπό έχει το ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των συνδικαλιστών και όλων των εργαζομένων που θα συμμετάσχουν σε μαζικές διαδικασίες των εκλογών αλλά και όσων ψηφίζουν για απεργιακές κινητοποιήσεις…

Εννοείτε πως στις επιχειρήσεις που παρανομούν με απλήρωτους εργαζόμενους , συνεχείς παράνομες απολύσεις , καταστρατήγηση δικαιωμάτων, με εξαθλιωτικές συνθήκες εργασίας θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν ανενόχλητοι το έργο τους, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι αφού αυτό επιτάσσει η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται.

 

Συνάδελφοι,

Πρέπει να μας βρουν μπροστά τους! Δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να επιτρέψουν να συνεχιστεί αυτή η πολιτική αφού μας βυθίζει ακόμα περισσότερο στην ανέχεια και στην ζωή χωρίς αξιοπρέπεια. Η πάλη των εργαζομένων, για δουλειά με όρους και μισθούς που θα μπορούν να καλύψουν τις πραγματικές μας ανάγκες, είναι μπροστά μας και μας χρειάζεται όλους στο πόδι. Να συναντηθούμε όλοι στον αγώνα για καλύτερη ζωή και αυτό θα το πετύχουμε μόνο με την ενεργή μαζική συμμετοχή στα σωματεία μας , στους Συλλογικούς αγώνες που έρχονται με αγωνιστική ενότητα για την απαλλαγή μας από αυτούς που καρπώνονται τους κόπους μας.

 

Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 Σεπτέμβρη στην πλατεία Αριστοτέλους 6μμ