Δελτίο τύπου για Πανελλαδική Ημέρα Δράσης 28 Απρίλη

Μπροστά στην Πανελλαδική Ημέρα Δράσης στις 28 Απρίλη και την Εργατική Πρωτομαγιά κλιμάκια του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Οικοδόμων ν. Θεσσαλονίκης θα περιοδεύσουν:

  • Την Παρασκευή 24/4 στο εργοτάξιο κατασκευής του Αεροδρομίου Μακεδονία και εργοτάξια της ανατολικής Θεσσαλονίκης
  • Το Σάββατο 25/4 στο εργοτάξιο ανακατασκευής του Electra Palace και εργοτάξια του κέντρου της πόλης
  • Τη Δευτέρα 27/4 στα εργοτάξια του Μετρό Θεσσαλονίκης

Την Τρίτη 28/4 Προχωράμε σε στάσεις εργασίας και γενικές συνελεύσεις 11:00-13:00

  • Στα εργοτάξια του Αεροδρομίου και Electra Palace

Κλιμακώνουμε με πολύμορφες δραστηριότητες μπροστά στην Απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς

 

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ! ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους οικοδόμους, άνεργους, εργαζόμενους στις κατασκευές, όλων των ειδικοτήτων  να υψώσουμε την γροθιά μας, να μην το βάλουμε κάτω, να μην αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης. Να μην υποστείλουμε τις διεκδικήσεις μας. Να μην παραδώσουμε τα δικαιώματα μας, τη ζωή μας. Να δώσουμε αγωνιστική απάντηση με τις συλλογικές μας διαδικασίες και τα συνδικάτα μας στους επιχειρηματικούς ομίλους, στην κυβέρνηση και στο υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό που θέλουν να μας έχουν και μετά την πανδημία σκλάβους και με το κεφάλι στα σκέλια. Με δουλειά από το πρωί ως το βράδυ όπου, όπως θέλουν και όσο θέλουν για να μας δίνουν ορισμένα ψίχουλα.

 

  • Διεκδικούμε Την ένταξη στην έκτακτη στήριξη των 800 ευρώ άνεργων οικοδόμων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, οικοδόμοι που δούλευαν στα κοινωφελή προγράμματα και τώρα έχουν μείνει άνεργοι χωρίς δικαίωμα επιδότησης ανεργίας, οικοδόμων και άλλων εργαζόμενων που δουλεύουν σε αρχαιολογικά σκάμματα.
  • Διεκδικούμε τώρα την κατάργηση των μέτρων που πάρθηκαν με τις ΠΝΠ για τη διαχείριση της κρίσης.
  • Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσης μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

 ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

 ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Η Διοίκηση

 

Ολόκληρη η Ανακοίνωση σε .pdf