Επιτροπή αγώνα EDILMAC: Πάρτε πίσω τις απολύσεις

Την Παρασκευή 24/07/2020 πραγματοποιήθηκαν 3 απολύσεις  συναδέλφων μας από την εταιρεία EDILMAC στο Μεταλλείο Ολυμπιάδας Χαλκιδικής. Οι απολύσεις αυτές είναι «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» καθώς ήρθαν να προστεθούν σε μια σειρά άλλων αντεργατικών μέτρων από την εργοδοσία.

Η εργασία μας πραγματοποιείται κάτω από πίεση και σε βαριές – ανθυγιεινές συνθήκες χωρίς να λαμβάνονται από την εταιρεία τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια μας. Καλούμαστε να δουλεύουμε απομονωμένοι σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες με ελάχιστο αέρα. Ταυτόχρονα εργαζόμαστε με την  καθημερινή απειλή επιβολής κυρώσεων με διάφορα προσχήματα.

Η απόφαση αυτή της εταιρείας μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Καταγγέλλουμε τις άδικες και χωρίς καμία προειδοποίηση απολύσεις των συναδέλφων μας και απαιτούμε να επιστρέψουν πίσω άμεσα οι συνάδελφοί μας στην εργασία τους. Διεκδικούμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια και την υγεία μας.

Δεν δεχόμαστε να παίζουν με τις ζωές μας για τα κέρδη τους. Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα, καλούμε σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα να στηρίξουν τα δίκαια αιτηματά μας.

 

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων EDILMAC Μεταλλείων Ολυμπιάδας