Η υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης είναι Επιτακτική Ανάγκη

Η υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης είναι Επιτακτική Ανάγκη

 

Χωρίς Κλαδική Σύμβαση οι Εργοδότες προσλαμβάνουν εργαζόμενους με τους κατώτατους μισθούς, χωρίς επιδόματα, με πολύ δυσμενείς όρους και χωρίς δικαιώματα. Δεν αποδίδουν επιδόματα ακόμα και σε εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί όταν ήταν σε ισχύ οι Κλαδικές Συμβάσεις. Μια σειρά αυθαιρεσίες που έχουν επιπτώσεις στην καθημερινότητα χιλιάδων εργαζομένων συνεχίζονται με τις ευλογίες της κυβέρνησης και στο όνομα της κρίσης, η οποία βέβαια δεν έχει αγγίξει κανέναν όμιλο Υγείας.

Συνεχίζεται η κερδοφορία τους ακόμα και σήμερα. Αυτό εκφράζεται με τις επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ σε τεχνολογικό εξοπλισμό, με τις επεκτάσεις μονάδων, τις εξαγορές μεγάλων ομίλων από επενδυτές του εξωτερικού. Η διάθεση τους για μεγαλύτερη κερδοφορία, οδήγησε στην απόλυση 40 τραπεζοκόμων από το Ιατρικό Αθήνας. Αντιθέτως με διάφορα προσχήματα αρνούνται την υπογραφή Κλαδικών Συμβάσεων. Αυτό αποδεικνύει ότι η ανάπτυξή, η κερδοφορία, οι επενδύσεις που υπόσχονται σημερινές και επίδοξες κυβερνήσεις, προϋποθέτουν το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας. Αυτές οι «υποσχέσεις» δίνουν τον αέρα στην εργοδοσία να μας αφήνει απλήρωτους, να μη δίνει δώρα και επιδόματα, να πετάει στο δρόμο εργαζόμενους, να σχεδιάζει τη μελλοντική κερδοφορία της πάνω στα αποκαΐδια της δικής μας ζωής και των παιδιών μας. Εργοδοσία και Κυβερνήσεις είναι στην ίδια ομάδα, αυτό αποδεικνύει και ο έκτακτος νομοθετικός οίστρος της κυβέρνησης που επιδιώκει μέχρι την Παρασκευή να κλείσει αντιλαϊκές εκκρεμότητες πριν παραδώσει τη σκυτάλη.

Να μας βρουν απέναντί τους!

Υπογραφή Ενιαίας Κλαδικής Σύμβασης για την Ιδιωτική Υγεία με όρους:

  • Αύξηση του Βασικού Μισθού στα 751 ευρώ.
  • Επαναφορά όλων των επιδομάτων, ειδικών αδειών, ωραρίων που καταργήθηκαν το 2012.
  • Επαναφορά των επιδομάτων τριετίας – πολυετίας.
  • Κατάργηση του μισθολογικού διαχωρισμού νέων-παλιών εργαζομένων.
  • Καμία ανοχή σε προσλήψεις με συμβάσεις έργου, δηλαδή εργαζομένων χωρίς δικαιώματα
  • Αναγκαστική και άμεση εφαρμογή της Σύμβασης

Απαιτούμε: 

  • Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα. Κανένα παιχνίδι μεταξύ των επιχειρηματιών δεν είναι πάνω από το δικαίωμα να πληρωνόμαστε για αυτά που δουλέψαμε.

Απεργούμε για την ζωή που μας αξίζει, για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για την προστασία των παλιών εργαζομένων που είδαν τους κόπους τόσων χρόνων να χάνονται και για την προστασία των νέων  εργαζομένων. Καμία κατάκτηση δεν ήρθε χωρίς την σύγκρουση με τα εργοδοτικά συμφέροντα. Πρέπει να μας βρουν απέναντι τους σε κάθε μεθόδευση ενάντια στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα. Να στείλουμε μήνυμα ανυποχώρητης αντίστασης τόσο στους σημερινούς όσο και στους επίδοξους διαχειριστές.

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει,
όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει

Μπρεχτ

 

Όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση στις 10:30 την Τρίτη 11/06 μπροστά στο  ΙΚΑ στην Αριστοτέλους

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
με έδρα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Εγνατίας 32) ,4ος όροφος