Κάλεσμα για σύσκεψη σωματείων ενόψει της εργατικής πρωτομαγιάς

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα της Θεσσαλονίκης, να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που οργανώνεται με πρωτοβουλία των συνδικάτων μας, για την οργάνωση του αγώνα μας, μπροστά στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Το 2021, 100 περίπου χρόνια μετά την θέσπιση του 8ώρου στην Ελλάδα, 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο, η κυβέρνηση ετοιμάζει την κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών, την θέσπιση της 10ωρής εργασίας, με μισθό 550€.

Φέρνει νόμο που ξηλώνει κάθε κατάκτησή μας, στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στο σταθερό εργάσιμο χρόνο, στο δικαίωμα στην ξεκούραση.

Δεκαετίες μετά τον ηρωικό Μάη του 36 και την εξέγερση των εργατών στην πόλη μας, θέλει να ξεμπερδεύει με τον οργανωμένο αγώνα των εργαζόμενων, με τα σωματεία τους, γι΄ αυτό ετοιμάζει το φακέλωμά μας, την κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, θέλει να βάλει μαζί με την εργοδοσία, χέρι στα συνδικάτα.

Δεκατρείς μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας οι εργαζόμενοι όπως και όλος ο λαός μετρούμε χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς από τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και συνολικά του λαού. αρνείται την πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

Είναι ώρα ευθύνης για κάθε σωματείο, για κάθε τίμιο συνδικαλιστή.

Είναι ώρα να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε την κλιμάκωση της δράσης ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα. Να οργανώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, για τον απεργιακό και αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί άυριο Τρίτη 13 Απρίλη, στις 6:30 μμ στο πάρκο των 4 εποχών (νέα παραλία – απέναντι από το Γερμανικό Προξενείο).

 

  • Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και τις Κατασκευές Νομού Θεσσαλονίκης
  • Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας
  • Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης
  • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου & Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας
  • Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Κεντρικής Μακεδονίας
  • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Νομού Θεσσαλονίκης
  • Σωματείο Γραφικών Τεχνών Τύπου – Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας
  • Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης