Καταγγελία – Ψήφισμα Συμπαράστασης στο συνάδελφο του ΟΑΣΘ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της διοίκησης του ΟΑΣΘ,  να επιβάλει πρόστιμο δύο ημερών σε οδηγό που κατήγγειλε τη στοχοποίηση μεταναστών. Η ποινή αυτή σημαίνει ότι ο οδηγός θα εργαστεί δύο μέρες χωρίς να πληρωθεί. Τέτοιες αποφάσεις είναι που ρίχνουν νερό στο μύλο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Την ίδια στιγμή που η κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης παραμένει απαράδεκτη, με ελλείψεις σε προσωπικό και ανταλλακτικά, με λεωφορεία ασυντήρητα, την ίδια στιγμή που προχωρά ολοταχώς η ιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ μέσα από το πέρασμα γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ, δείχνοντας ότι αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση, είναι να μειωθεί η κρατική επιδότηση και αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που αυτό έχει στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση στην καθημερινότητα της ζωής του λαού. Η διοίκηση του ΟΑΣΘ δείχνει ιδιαίτερο ζήλο στο να επιβάλει απαράδεκτες ποινές σε εργαζόμενους, αδιαφορώντας στην πράξη για  την κατάσταση του οργανισμού

Συγκεκριμένα τον περασμένο Φλεβάρη, οδηγός που εκτελούσε δρομολόγιο του ΟΑΣΘ, διαμαρτυρήθηκε γιατί η εταιρεία security που προσέλαβε ο οργανισμός έκανε ελέγχους εισιτηρίων μόνο σε μετανάστες και εμπόδιζε την είσοδό τους στο λεωφορείο που οδηγούσε. Ο οδηγός που αντιτάχθηκε, κλήθηκε σε απολογία από τον ΟΑΣΘ γιατί «δεν προέτρεψε τους μετανάστες να κόψουν εισιτήριο» και έτσι του επιβλήθηκε το πρόστιμο.

Πέραν των άλλων, με αυτήν την απόφαση η διοίκηση του οργανισμού, επιχειρεί να σπείρει την τρομοκρατία και το φόβο σε όποιον αντιστέκεται στις μεθοδεύσεις και στις αυθαιρεσίες της (μείωση μισθών, κλείσιμο συνεργείων, παράδοση συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ κ.λπ.).

Καλούμε όλους τα σωματεία και τους φορείς να πάρουν ανάλογες αποφάσεις καταδίκης των πρακτικών της διοίκησης του ΟΑΣΘ και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο συνάδελφο οδηγό. Ο λαός και η εργατική τάξη της Θεσσαλονίκης να καταδικάσει στη συνείδηση του κάθε είδους φασιστικής και ρατσιστικής συμπεριφορας. 

  • Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης του ΟΑΣΘ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                                           ΤΗΛ.:2310529907   Email: syndikato.oikothessa@gmail.com