Με αφορμή τον κορωνοïό θα δούνε πολλά ακόμα τα μάτια μας….

Τις τελευταίες μέρες φτάνουν σε εμάς μια σειρά καταγγελίες για πολλά και διάφορα. Πέρα από όλα τα άλλα στο ξενοδοχείο Menditerranean Palace δόθηκε ανυπόγραφη εντολή από τα «πάνω», που ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάει από τους γκρουμ του ξενοδοχείου να θερμομετρούν όσους εισέρχονται στο χώρο του ξενοδοχείου.

Εμείς εννοείτε σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε αντίθετοι σε μέτρα που έχουν ως σκοπό την προφύλαξη και του κόσμου που εισέρχεται σε κάποιον χώρο  αλλά και των εργαζομένων στα ξενοδοχεία.

Όμως αυτή είναι μια δουλειά που πρέπει να αναλάβουν άνθρωποι καταρτισμένοι κατάλληλα και και που θα έχουν τον ειδικό εξοπλισμό για να την διεκπεραιώσουν (και δεν αναφερόμαστε μόνο στα θερμόμετρα «πιστόλια»).

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ούτε την εμπειρία έχουν, ούτε τον εξοπλισμό, ούτε τις γνώσεις για να κάνουν κάτι τέτοιο, και δεν είναι και αυτό το αντικείμενο της δουλειάς για την οποία αμείβονται στην τελική. Οπότε τέτοιες ενέργειές θα φέρουν σε δύσκολη αλλά και επικίνδυνη ίσως θέση και τους ίδιους, αλλά και όσους εισέρχονται στο ξενοδοχείο.

Αυτές οι καταγγελίες και τα περιστατικά έρχονται να προστεθούν σε μία μακρά λίστα με όλα όσα γίνονται τις τελευταίες μέρες στον κλάδο.

Κράτος και εργοδοσία έχουν την υποχρέωση τώρα να πάρουν όσα μέτρα χρειάζονται (πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικου, αντίστοιχος εξοπλισμός κ.α.) για την πρόληψη ενάντια στην εξάπλωση τοι ιού και για την προστασία εργαζόμενων και όχι μόνο.

Με αφορμή και το συγκεκριμένο περιστατικό δεν μπορούμε να μην κάνουμε και ένα ακόμη σχόλιο. Κάποιοι μας χαρακτήριζαν «γραφικούς» γιατί εκτός των άλλων, σταθερές μας θέσεις ήταν πάντα και τα εξής:

  • Δημόσιο δωρεάν, όλων των επιπέδων και προσβάσιμο για όλους σύστημα υγείας.
  • Υποδομές υγείας για όλο το λαό, στελεχωμένες πλήρως με ιατρικό και όχι μόνο προσωπικό, με ολοκληρωμένα δικαιώματα.
  • Γιατροί εργασίας που θα καλύπτουν πλήρως τους χώρους δουλειάς.

Και πολλά ακόμη…..

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους μας. Για ότι και αν προκύπτει να μην διστάζουν. Το Συνδικάτο μας (ΣΕΤΕΠΕ), η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ήταν και θα είναι σταθερά στο μέτωπο του αγώνα για κάθε μικρότερο ή μεγαλύτερο πρόβλημα που προκύπτει. Στο χέρι όλων μας είναι να δυναμώσει αυτό το μέτωπο.

Email:

Τηλέφωνα: 6973311296, 6955530929