ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

Συνάδελφοι, είναι ξεκάθαρο πλέον πως δεν υπολογίζουν ανθρώπινες ζωές. Για την κυβέρνηση οι ζωές μας είναι κόστος. Για την εργοδοσία δεν είμαστε τίποτα παραπάνω από το μέσο που παράγει τα κέρδη τους. Δεν διαφέρουμε από τους φούρνους και τις μηχανές του καφέ. Μας θέλουν να δουλεύομε μέχρι να ‘’χαλάσουμε’’  και να μας αντικαταστήσουν.

Αυτό αποδεικνύουν οι ενέργειες της εργοδοσίας σε κατάστημα γνωστής εταιρίας (YES STORES). Συγκεκριμένα, η διεύθυνση αποφάσισε να αποκρύψει κρούσματα κορονοϊού που παρουσιάστηκαν σε εργαζόμενους στο κατάστημα από τους υπόλοιπους συναδέλφους τους. Χωρίς να τηρηθούν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, χωρίς να μπουν σε καραντίνα οι στενές επαφές, χωρίς να γίνει απολύμανση του χώρου και χωρίς να γίνουν τεστ στους υπόλοιπους εργαζόμενους για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του καταστήματος χωρίς να μπαίνει σε κίνδυνο η δημόσια υγεία, το κατάστημα συνέχισε να λειτουργεί. Μάλιστα υπήρχαν πιέσεις προς εργαζόμενους να δηλώσουν πως έλειπαν σε άδεια το διάστημα που κόλλησαν για να λειτουργήσει χωρίς καμία αλλαγή το κατάστημα. Ο ένας εκ των δυο συναδέλφων μετά από μέρες νοσηλείας  διασωληνωμένος στην εντατική  δεν τα κατάφερε και προστέθηκε στην μακρά λίστα εργαζομένων που έχασαν την ζωή τους το προηγούμενο διάστημα. Οι συνάδελφοι τους όλο αυτό το διάστημα είχαν παντελή άγνοια, καθώς η ενημέρωση της εργοδοσίας ήταν πως οι δύο εργαζόμενοι λείπουν σε άδεια. Μάλιστα όπως ήταν αναμενόμενο μετά τις αυθαιρεσίες της διεύθυνσης εμφανίστηκε και τρίτο κρούσμα στο κατάστημα, για το οποίο και πάλι σφυρίζουν αδιάφορα ακόμα και μετά από την τραγική κατάληξη που υπήρξε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά. Το θράσος τους πλέον δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση.

Πόσο απανθρωπιά και κυνικότητα πια μπορούν να επιδείξουν κάποιοι για τα κέρδη τους; 

Πόσο πιο απροκάλυπτα και προκλητικά θα βάζουν χωρίς ίχνος δισταγμού τις ζωές εργαζομένων σε κίνδυνο;

Πόσοι ακόμα πρέπει να θυσιαστούν για να χορτάσουν;

Δεν αρκεί η κόλαση που αντιμετωπίζει ο κάθε εργαζόμενος στον κλάδο απ’ ότι φαίνεται. Η εντατικοποίηση που μας σακατεύει και μας αφήνει με μυοσκελετικά προβλήματα, τα εκατοντάδες ατυχήματα στους συναδέλφους μας διανομείς, οι υπερωρίες, η μαύρη και απλήρωτη εργασία, οι μισθοί  πείνας, τα 10ωρα και τα 12ωρα, τα ελλιπή μέτρα προστασίας και τα πρωτόκολλα λάστιχο κομμένα και ραμμένα για την μεγαλοεργοδοσία κλπ. Όλα αυτά δεν αρκούν…. ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ!

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Συνάδελφοι, πρέπει και μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Κάνουμε ξεκάθαρο, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις ζωές μας. Δεν είμαστε αναλώσιμοι, ούτε πρόκειται να γίνουμε! Μέσα από την οργάνωση και τον αγώνα, μέσα από τα ταξικά σωματεία μπορούμε να βάλουμε φρένο στα σχέδια τους και να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Αυτή είναι η δύναμη μας: αυτό φοβούνται!

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ!

ΠΑΛΕΨΕ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ!

 

Ως συνδικάτο εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος συναδέλφου.