ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΥΛΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 32 Ε.Κ.Θ. Τ.Κ. 546 31

4oς ΟΡΟΦΟΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ 4

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977288801, 6946955134, 6932919622, 6977873449

                              Ε-mail:                              

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ

 

Το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ είναι μέρα μνήμης, τιμής και αγωνιστικής ανάτασης για το λαό

Συνάδελφοι-ες

Τις τελευταίες μέρες κλιμακώθηκαν η κυβερνητική προπαγάνδα, οι απειλές και οι προειδοποιήσεις καταστολής, πάντα με μπόλικη χυδαιότητα από στελέχη της κυβέρνησης, σχετικά με τη φετινή αντιιμπεριαλιστική πορεία του Πολυτεχνείου. Οι ίδιοι άνθρωποι που κάθε μέρα που περνάει τους τελευταίους 8 μήνες φέρνει στην επιφάνεια τις εγκληματικές τους ευθύνες για τους δεκάδες θανάτους καθημερινά, είχαν το θράσος να κατηγορήσουν το οργανωμένο εργατικό κίνημα ότι θα είναι υπεύθυνο για «τάφους» αν τολμήσει να οργανώσει πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Κι αυτό όταν τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς έχουν ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι η πορεία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Νοέμβρη θα γίνει με όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, όπως άλλωστε έγινε και την Πρωτομαγιά.

Δεν μιλάμε απλά για μια «επέτειο»

Προκύπτουν λοιπόν κάποια ερωτήματα: Είναι δυνατόν η κυβέρνηση να μην καταλαβαίνει; Είναι δυνατόν να πιάνει τέτοιο άγχος για τη δημόσια υγεία τούς υπουργούς που ακόμα και τώρα αρνούνται πεισματικά να ανοίξουν τα κλειστά νοσοκομεία και να επιτάξουν τον ιδιωτικό τομέα; Πώς γίνεται με τέτοια ευκολία να βγάζουν φιρμάνια για διαδηλώσεις, ενώ δυσκολεύονται να κάνουν ελέγχους στους χώρους δουλειάς, όπου δεν παίρνονται μέσα προστασίας;

Η κυβέρνηση ξέρει καλά ότι δεν μιλάμε απλά για μια «επέτειο», αλλά για αγωνιστική διεκδίκηση. Ξέρει καλά ότι ο συμβολισμός των εκδηλώσεων που προετοιμάζουν και οργανώνουν οι φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος εμπεριέχει σήμερα αγωνιστικό διεκδικητικό περιεχόμενο. Αυτό το καταλαβαίνει κανείς αν ρίξει μια ματιά στις εξελίξεις τις οποίες βάζει αντικειμενικά στο επίκεντρο ο φετινός αγωνιστικός εορτασμός.

Συνάδελφοι-ες

Η κυβέρνηση συνεχίζει στην προπαγάνδα της χρησιμοποιεί το επιχείρημα ότι όπως δεν πραγματοποιήθηκαν μια σειρά εκδηλώσεις για την 25η Μάρτη, την 28η Οκτώβρη αλλά και θρησκευτικές γιορτές έτσι δεν μπορεί να γίνει και αυτή. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Πρώτα απ’ όλα γιατί έχει προηγηθεί η εκδήλωση – συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά τον περασμένο Μάη, που έδειξε ότι είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί αγωνιστική κινητοποίηση τηρώντας όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Επίσης δεν είναι σωστό ότι δεν τιμήθηκε π.χ. η 28η Οκτώβρη, από φορείς του λαϊκού κινήματος, της νεολαίας, που οργάνωσαν δεκάδες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, τιμώντας την αντιφασιστική πάλη του λαού μας, τον ηρωικό αγώνα του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, συζητώντας επίκαιρα συμπεράσματα για την πάλη του λαού σε συνθήκες ιμπεριαλιστικού πολέμου. Συνδέοντας όλα αυτά με τον σύγχρονο αγώνα του λαού μας ενάντια στη συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, με την πάλη ενάντια στο φασισμό.

Άρα η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης είναι προσχηματική, αλλού βρίσκεται το πρόβλημά της.

Συνάδελφοι-ες

Πρέπει τώρα και όχι «αργότερα» να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση, που αξιοποιεί την πανδημία και τις περιοριστικές συνθήκες για να περάσει βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να εντείνει την καταστολή, όπως το αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει. Γιατί ο αγώνας δεν αρχίζει ούτε τελειώνει βεβαίως με τη 17 Νοέμβρη, η αντίθεση στην κυβερνητική πολιτική πρέπει να δυναμώσει και να κλιμακωθεί, και βέβαια δεν θα είναι «περίπατος», αλλά αντίθετα θα δοθεί σκληρή μάχη. Μπροστά λοιπόν στην απεργία στις 26 Νοέμβρη, τα συνθήματα που θα ακουστούν κάτω από τις μάσκες την Τρίτη 17/11, στην ιδιαίτερη αυτή διαδήλωση τιμής, μνήμης και ανάτασης, μπορούν να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ανάταση και κουράγιο στους εργαζόμενους, ώστε να οργανωθεί η πάλη παντού.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ

                                                             

Η ΔΙΟΙΗΚΗΣΗ