ΣΜΤΜ: ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

στις 12 Σεπτέμβρη, στις 18:30, στην πλατεία ΧΑΝΘ

 

Για Την Προστασία Της Υγείας, Της Ζωής Και Των Εργατικών Δικαιωμάτων, των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού. Για να πάρουμε Ανάσα.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας καλεί όλους τους συναδέλφους που κάθε μέρα δίνουν τη μάχη για να πάνε ένα μεροκάματο στο σπίτι τους, που μεγαλώνουν παιδιά μέσα από ατελείωτες δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν την τρομοκρατία των εργοδοτών, τους αντεργατικούς νόμους και τις χωρίς τέλος περικοπές της κυβέρνησης, την κρατική καταστολή όταν διεκδικούν.

Όλους εκείνους που πιστεύουν ότι η καρδιά και η ανάσα του εργατικού κινήματος είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Που δεν βολεύονται με την λογική «δεν αλλάζει τίποτα» και με τα ψίχουλα που μας πετούν οι χορτασμένοι.

Όλους εκείνους που δεν ανέχονται τις τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία, στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Που δεν ανέχονται η κυβέρνηση να τους κουνά το δάκτυλο της “ατομικής ευθύνης”, την ίδια στιγμή που παίζει στο τζόγο των μεγάλων συμφερόντων τις θυσίες του ελληνικού λαού και εκτελεί τις παραγγελίες των μεγαλοξενοδόχων, των αεροπορικών εταιρειών, των εφοπλιστών και των άλλων μεγιστάνων του πλούτου.

Όλους εκείνους που ενώ βλέπουν τον τεράστιο πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι, δεν μπορούν να τον απολαύσουν και ζουν μέσα στα χρέη, με τη διαρκή απειλή των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων, με δουλειά από το πρωί ως το βράδυ χωρίς να σηκώνουν κεφάλι και μεροκάματα πείνας.

Το Σωματείο μας όλο αυτό το διάστημα μέτρησε αποφασιστικά βήματα στην κατεύθυνση της οργάνωσης των εργαζομένων του κλάδου, στην υπεράσπιση των συναδέλφων απέναντι σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες και εκβιασμούς. Οργάνωσε πλήθος εξορμήσεων κατά την περίοδο της καραντίνας σε μεγάλους εργασιακούς χώρους δίνοντας κουράγιο και στήριγμα στους συναδέλφους.

Από την πρώτη στιγμή συμμετείχε στις μεγάλες κινητοποιήσεις για την υγεία, με σύνθημα: “ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ”.

Συμμετείχε στις μέρες δράσης για τους υγειονομικούς, για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα, στους αγώνες των εργαζόμενων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό, για την στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στο θέαμα ακρόαμα, ενάντια στις απολύσεις και την απλήρωτη δουλειά, να μην μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα.

Συμμετείχε στη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς που έστειλε μήνυμα ελπίδας και ανάτασης στους εργαζόμενους όλου του κόσμου και απέδειξε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο, ότι η οργανωμένη απειθαρχία, γνώρισμα της τάξης που παράγει τον πλούτο αυτού του τόπου, είναι η μόνη αποτελεσματική μορφή αντεπίθεσης απέναντι στην εργοδοτική/κρατική αυθαιρεσία.

Συμμετείχε στις διαδηλώσεις για τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας. Ενάντια στον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, για την κατάργηση του χουντικού νόμου απαγόρευσης και περιορισμού των διαδηλώσεων, ενάντια στην κρατική καταστολή.

Η περίοδος που περνάμε είναι κρίσιμη. Οι εξελίξεις μας βάζουν όλους μπροστά σε μεγάλες ευθύνες. Δεν πρέπει να αποδεχτούμε παθητικά και μοιρολατρικά να πληρώσει η εργατική τάξη ξανά την κρίση τους. ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ-ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η ΕΕ όλο το διάστημα της πανδημίας ταΐζουν με δισεκατομμύρια βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες και για τους εργαζόμενους έχουν φιλοδωρήματα, άθλια επιδόματα που και αυτά τα δίνουν μετά από μήνες, απολύσεις που τις βαφτίζουν «λύση συνεργασίας».

Ο κίνδυνος για τους εργαζόμενους δεν περιορίζεται μόνο στην πανδημία. Η πανδημία δεν δημιούργησε την νέα κρίση. Την έφερε πιο γρήγορα. Η επίθεση του κεφαλαίου προετοιμάζει ένα νέο κύμα φτώχειας, ανεργίας και κατεδάφισης εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ

ΤΗ ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Να συναντηθούμε στον ελπιδοφόρο δρόμο του αγώνα. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να συναντηθούμε περισσότεροι και το αγωνιστικό μέτωπο των εργατικών οργανώσεων να απλωθεί και να μεγαλώσει. Να καταστρώσουμε σχέδιο αντεπίθεσης για τη ζωή που μας αξίζει, με οργανωμένη απειθαρχία, αμφισβητώντας την εξουσία που παράγει φτώχεια, εκμετάλλευση, πολέμους την βάρβαρη εξουσία των μονοπωλίων.

Να διεκδικήσουμε:

  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία. Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κοινωνική ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική. Υπογραφή κλασικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους του κλάδου. Κατάργηση του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών.

 

  • Δωρεάν παροχή μέσων προστασίας για όλους τους εργαζόμενους στους τόπους δουλειάς, με επιβολή όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στους μεγάλους χώρους δουλειάς, με επιβάρυνση της εργοδοσίας.

 

  • Πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια (Λοιμωδών, Παναγία).

 

  • Σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα και άμεση επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών για μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό.

 

  • Κατεπείγουσες προσλήψεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να αυξηθούν τα δρομολόγια, να μειωθεί ο συγχρωτισμός, με παράλληλη μείωση της τιμής των εισιτηρίων.

 

  • Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών και εκπαιδευτικών. Σχολεία καθαρά με 15 μαθητές ανά τάξη.

 

  • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική-λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.

 

  • Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.