Για τις 15 Απρίλη – μέρα δράσης για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ

Στις 15 Απρίλη δυναμώνουμε τη φωνή μας και διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ

Η παράταξη της ΔΑΣ εργαζομένων δ. Θεσσαλονίκης αλληλέγγυα στους υπαλλήλους σε καταστήματα, αποθήκες και γραφεία των SUPER MARKET, στηρίζει την κοινή απόφαση δεκάδων σωματείων εμποροϋπαλλήλων, σε όλη τη χώρα, να προχωρήσουν σε πανελλαδική μέρα δράσης, την Τετάρτη 15 Απρίλη, με σύνθημα « στην πανδημία δεν μένουμε εκτεθειμένοι! Διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας και υγείας».

Συνεχείς είναι οι καταγγελίες εργαζομένων στα SUPER MARKET , που αποτελούν τους πιο μαζικούς χώρους συγχρωτισμού, ότι ακόμη και σήμερα δουλεύουν με ελλιπή ή και καθόλου μέτρα προστασίας , σε εξαντλητικές συνθήκες, καταπάτηση δικαιωμάτων και εκφοβισμό, σε αντίθεση με την προκλητική προπαγάνδα των εργοδοτών, που θέλουν να παρουσιάσουν την εικόνα ¨ όλοι μαζί μια χαρούμενη οικογένεια ¨ και όλοι βγαίνουν κερδισμένοι.

Κανένα αφεντικό ¨καλό¨ ή ¨κακό ¨ , στο κυνήγι του μέγιστου κέρδους, δεν μπορεί να βάζει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και την υγεία των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Στηρίζουμε τα αιτήματα των συλλόγων εμποροϋπαλλήλων, δυναμώνουμε την φωνή μας μαζί με τους εργαζόμενους :

  • Να γίνετε το test σε όλους τους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα.

  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη.

  • Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5μερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.

  • Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.

  • Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα, τζάμια προστασίας στα ταμεία.

  • Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market. Να καθαρίζονται διαρκώς καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας τα καταστήματα, οι αποθήκες.

  • Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.

  • Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. 

ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ – ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗΥΨΩΝΟΥΜΕ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΣ