ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΥΛΟΥ-ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 32 Ε.Κ.Θ. Τ.Κ. 546 31

4oς ΟΡΟΦΟΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ 4

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977288801, 6946955134, 6932919622, 6977873449

Ε-mail: syndxylouthess@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση κρατά κλειστά τα πανεπιστήμια για τους φοιτητές… Εδώ και ένα χρόνο ανοιγοκλείνει τα σχολεία, γιατί αρνείται να πάρει μέτρα ώστε να λειτουργήσουν αυτά με ασφάλεια… Εδώ κι ένα χρόνο φοιτητές και σπουδαστές όλων των βαθμίδων δεν έχουν μπει σε ένα εργαστήριο, έχουν διακόψει κλινικές ασκήσεις και πρακτικές, που είναι συστατικά στοιχεία των σπουδών τους και έχουν καθηλωθεί μπροστά σε μια οθόνη…

Γιατί; Γιατί η κυβέρνηση αρνείται να πάρει μέτρα για να λειτουργήσουν όλες οι εκπαιδευτικές δομές με ασφάλεια. Αρνείται να προσλάβει επιπλέον προσωπικό καθαριότητας, εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και να σχεδιάσει, να βρει και να διαθέσει τους απαιτούμενους επιπλέον χώρους για να αραιώσουν οι εκπαιδευόμενοι σε αίθουσες και αμφιθέατρα και να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία εκ του σύνεγγυς και με ασφάλεια.

Γιατί; Διότι αυτά τα απαραίτητα που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και ένα χρόνο, προϋποθέτουν χρηματοδότηση. Αλλά η κυβέρνηση δεν έδωσε ούτε ένα παραπάνω ευρώ για τις ανάγκες της Εκπαίδευσης σε περίοδο πανδημίας. Διότι βλέπει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των νέων και την ασφάλειά τους ως κόστος.

Και δεν φτάνει αυτό, αλλά την ίδια στιγμή που κρατάει φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές μακριά από τον φυσικό τους χώρο, εκμεταλλεύεται τη συγκυρία της πανδημίας για να νομοθετεί το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο μετά το άλλο, για ένα Λύκειο ακόμα μεγαλύτερη εξεταστική «αρένα» και με μεγαλύτερους φραγμούς, για την Επαγγελματική Εκπαίδευση σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, την αντιστοίχιση των πτυχίων των κολεγίων με αυτά των ΑΕΙ και «αποκορύφωμα» τον τελευταίο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, που υψώνει νέους φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, εντείνοντας παράλληλα την καταστολή, για να «περιφρουρεί» το «πανεπιστήμιο – επιχείρηση».

Για όλους αυτούς τους λόγους η νεολαία έχει κάθε δικαίωμα να αγανακτεί, να αντιδρά, να ξεσηκώνεται. Γι’ αυτό πλημμύρισαν, οι δρόμοι σε πολλές πόλεις, απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, από φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, που είχαν στο πλευρό τους εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς, γονείς, ενώνοντας τις φωνές τους και λέγοντας: Ως εδώ! Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και συμμετέχουμε στο δίκαιο αγώνα όλων των σπουδαστών, καταγγέλουμε την κυβέρνηση και απαιτούμε να φύγει η αστυνομία από όλα τα πανεπιστήμια και να παρθούν πίσω όλα τα νομοθετικά εκτρώματα!!!

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ