ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΥΛΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-COVID 19-AΠΕΡΓΙΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 32 Ε.Κ.Θ. Τ.Κ. 546 31

4oς ΟΡΟΦΟΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ 4

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977288801, 6946955134, 6932919622, 6977873449

Ε-mail: syndxylouthess@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάδελφοι-ες

Στα πλαίσια ενημέρωσης των τελευταίων εξελίξεων σε υγεία, εργασιακά, ασφαλιστικά και ενόψει της ΑΠΕΡΓΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 26 Νοέμβρη μέσα από εξορμήσεις του σωματείου σε χώρους εργασίας, διαπιστώσαμε σε επιχείρηση του κλάδου συναδέλφισσα θετική στον ιό covid 19. Άμεσα σαν σωματείο κάναμε παρέμβαση στην επιχείρηση για να παρθούν μέτρα στην συγκεκριμένη εταιρεία σαλονιών όπως άμεση απολύμανση του χώρου εξέταση για τους υπόλοιπους εργαζόμενους με ευθύνη της εταιρείας κι ότι άλλο κρίνεται απαραίτητο σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες. Εδώ να πούμε ότι απ την μεριά του ΕΟΔΥ δεν υπήρξε καμία είδους κινητοποίηση αντίθετα η μόνη οδηγία ήταν να μπει σε καραντίνα η εργαζόμενη η συγκεκριμένη, καμία προτροπή για τους υπόλοιπους 20 εργαζόμενους που λειτουργούν στο ίδιο χώρο η για μέτρα υγιεινής και απολύμανσης στο εργοστάσιο.

  Από την πλευρά της η επιχείρηση δεσμεύτηκε στο σωματείο και στους εργαζόμενους με προγραμματισμένη ήδη, αυτή της απολύμανσης όλων των χώρων του εργοστασίου καθώς και των εξετάσεων για τους εργαζόμενους. Ήδη σαν σωματείο ιδιαίτερα αυτή την περίοδο με την έξαρση του ιού και με όλη αυτή την αναλγησία των κρατικών υπηρεσιών που άλλα λένε στα κανάλια των τηλεοράσεων και άλλα κάνουν στην πράξη κι ενόψει της ΑΠΕΡΓΙΑΣ που έχουμε μπροστά μας ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή με εργαζόμενους στον κλάδο κι έτσι θα συνεχίσουμε. Οργανώνουμε την δράση και τον αγώνα για την υγεία μας, τις άθλιες συνθήκες εργασίας μας, με εξορμήσεις σε χώρους εργασίας για να σταματήσουμε αυτό το έκτρωμα, νομοσχέδιο που μας θέλει δούλους κι όχι εργαζόμενους.

Συνάδελφοι-ες   

Θέλουμε να δουλεύουμε για να ζήσουμε τις οικογένειες μας κι όχι το αντίθετο, δηλώνουμε ότι σε κάθε περίπτωση θα μας βρίσκουν μπροστά τους, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπαίνει στον γύψο, τα στόματα πίσω απ τις μάσκες έχουν φωνή, δεν πρόκειται να φιμωθούν!!!

 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

  • Για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
  • Ένταξη του κλάδου στα βαρέα κι ανθυγιεινά.
  • Κατάργηση του νόμου εκτρώματος που μας θέλει σκλάβους των 200 ευρώ.
  • Λεφτά για την υγεία, παιδεία, όχι άλλο μπούκωμα με πακτωλό χρημάτων στους εργοδότες με όλες αυτές τις άθλιες εργασιακές σχέσεις που εφαρμόζονται σήμερα.
  • Εδώ και τώρα προσλήψεις σε γιατρούς, καθηγητές, δασκάλους, προσωπικό καθαριότητας σε όλες τις βαθμίδες, νοσοκομεία, σχολεία, δήμους.

 Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ μισθό, επιδότηση όλων των μακροχρονίων ανέργων κι όχι των εργοδοτών.

Όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα μπορεί και πρέπει να γίνουν ΤΩΡΑ!!!

Λεφτά για εξοπλισμούς δίνονται όπως για αγορές αεροπλάνων F35 και πακτωλό χρημάτων για το ΝΑΤΟ.

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ- ΕΩΣ ΕΔΩ- ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!!!

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2020