ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΥΛΟΥ Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 32 Ε.Κ.Θ. Τ.Κ. 546 31

4oς ΟΡΟΦΟΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ 4

Tηλέφωνα επικοινωνίας: 6977288801, 6946955134, 6932919622, 6977873449

Ε-mail: syndxylouthess@gmail.com

                                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

           

Δίνουμε τη μάχη μαζί με το λαό για να μην ξεσπιτωθεί κανείς 

«Νέος πτωχευτικός κώδικας και επίσημα καμία προστασία της πρώτης κατοικίας»

«Ευθύνη του ταξικού κινήματος και του λαού η υπεράσπιση του δικαιώματος για αξιοπρεπή κατοικία για όλους».

 «Η κυβέρνηση με τον νέο πτωχευτικό κώδικα τελειώνει και την τυπική προστασία της πρώτης κατοικίας που υπήρχε μέσω της δικαστικής οδού. Το νέο αντιλαϊκό έκτρωμα καθιερώνει για πρώτη φορά την πτώχευση φυσικού προσώπου, δηλαδή ενός μισθωτού, αγρότη, ελεύθερου επαγγελματία, όταν δεν πληρώνει το 40% των ληξιπρόθεσμων οφειλών για έξι μήνες και η συνολική του οφειλή ξεπερνά τα 30.000 ευρώ.

Με την πτώχευση, το σύνολο της περιουσίας του, δηλαδή οι κόποι μιας ζωής, η πρώτη κατοικία, αλλά και όποιο άλλο τυχόν εισόδημα έχει μετά την πτώχευση, δηλαδή και μισθοί και συντάξεις (για τρία χρόνια), θα περνάνε στα χέρια των “πιστωτών”, στις τράπεζες, στα αρπακτικά funds, τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό για την αποπληρωμή των χρεών του.

Ο ίδιος και η οικογένειά του θα “ζουν” με τις “εύλογες δαπάνες διαβίωσης”, δηλαδή θα σέρνονται κοντά στον πάτο της εξαθλίωσης με 570-600 ευρώ!

Μάλιστα, ο πτωχευμένος απειλείται ακόμα και με ποινή φυλάκισης όταν επιδίδεται σε “ριψοκίνδυνες συμπεριφορές”, όπως θα το εννοούν τραπεζικοί όμιλοι και αστικό κράτος.

Αυτό το αίσχος βαφτίζει η κυβέρνηση …δεύτερη ευκαιρία, προφανώς για τις τράπεζες και το αστικό κράτος, να ξαναληστέψουν τα λαϊκά στρώματα που τσάκισαν πρώτα με τη φοροληστεία, τα ληστρικά επιτόκια και τα πανωτόκια.

Μπροστά στη θύελλα των πλειστηριασμών και το ξεσπίτωμα χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα ώστε οι τράπεζες να έχουν όλο το πεδίο ελεύθερο, να ξεζουμίσουν τα θύματά τους.

Είναι ώρα ευθύνης των συνδικάτων, του ταξικού κινήματος, να υπερασπιστεί την εργατική – λαϊκή κατοικία, όπως κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Να μη μείνει κανείς μόνος του απέναντι στα κοράκια. Κάθε σπίτι, κάθε γειτονιά να μετατραπούν σε κάστρα υπεράσπισης του δικαιώματος να έχουμε κατοικία, να ζούμε μια αξιοπρεπή ζωή.

Καλούμε όποιον οφειλέτη βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο να χάσει το σπίτι του να έρθει σε επαφή με το σωματείο.

Δίνουμε μάχη για να μην ξεσπιτωθεί κανείς.

Κανένας οφειλέτης έξω από το σπίτι του. Κανένας άστεγος».

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ