Σύσκεψη ενόψη ΔΕΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πλατιά σύσκεψη διοργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, ο Αγροτικός Σύλλογος Λαγκαδά και η ΟΓΕ, την Πέμπτη 23 Αυγούστου, στις 19.00, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, για την προετοιμασία του μεγάλου συλλαλητηρίου το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στις 18.00 στην πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Από χτες 21 Αυγούστου, μέρα που η κυβέρνηση πανηγύρισε την έξοδο από τα μνημόνια, οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι εξακολουθούν να είναι εδώ. Η αυξημένη εποπτεία της τρόϊκας, οι αυτόματοι «κόφτες» δαπανών, τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, η φοροληστεία, το νέο «μεταμνημονιακό μνημόνιο»,  το δυσβάσταχτο χρέος που δημιούργησαν το μεγάλο κεφάλαιο και το αστικό κράτος και φορτώθηκε στις πλάτες του λαού μας είναι εδώ και θα πληρώνεται κανονικά έως το 2060.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα οδηγεί παράλληλα το λαό μας σε περιπέτειες για τα κέρδη μιας χούφτας εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων. Μπαίνει πιο βαθιά στο παιχνίδι του ελέγχου των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της.

Καλούμε εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νέους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε κυβέρνηση και κεφάλαιο ότι ο εμπαιγμός δεν θα περάσει, ότι οι παραγωγοί του πλούτου δεν θα ανεχθούν μια ζωή μέσα στη μιζέρια, στην εξαθλίωση, στους πολέμους, για τα κέρδη μιας χούφτας παράσιτων στην οικονομία.