Αντιδρώντας στις νέες αντεργατικές συμβάσεις του ΣΥΦΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ – ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Σύσκεψη στις 9 Φλεβάρη, αντιδρώντας στις νέες αντεργατικές συμβάσεις του ΣΥΦΑ

Καταγγέλλουμε, την  εργοδοσία του ΣΥΦΑ, της μεγαλύτερης φαρμακαποθήκης στη Θεσσαλονίκη, που δεν έχασε τη  μεγάλη ευκαιρία και δίνει το “φωτεινό παράδειγμα” του πώς λειτουργεί μια αγαπημένη “εργασιακή οικογένεια”… πώς “ευημερούν οι εργαζόμενοι όταν πάει καλά η δουλειά”. Την ώρα που ανακοινώνει με περηφάνια την αναφορά του περιοδικού “FORBES” στην επιχείρηση σαν μια από τις πιο κερδοφόρες του κλάδου στην Ελλάδα και διαφημίζει την επέκτασή της με νέα κτίρια και υπηρεσίες, με στόχο την περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας του, την ίδια στιγμή κοιτάζει να πετσοκόψει τον πενιχρό μισθό των εργαζομένων, να ξεμπερδεύει με κάθε τρόπο με τους παλιούς, απαιτεί με πιέσεις και εκβιασμούς την υπογραφή των εργαζομένων σε μία τροποποιητική σύμβαση εργασίας, στην οποία ελαστικοποιεί ακόμα περισσότερο τον εργάσιμο χρόνο, μετατρέποντας το 5ήμερο σε 6ήμερο, μεταβάλλοντας ακόμα και το ημερήσιο ωράριο εργασίας από συνεχές σε διακεκομμένο, σύμφωνα με τις ανάγκες της εταιρείας και όποτε θέλει, κάτι που στην ουσία σημαίνει παραίτηση από την προηγούμενη σύμβαση και υπογραφή μιας νέας χειρότερης».

Συνεχίζοντας το Συνδικάτο υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει και καλεί τους εργαζόμενους να την στηρίξουν γιατί επαναφέρει τους μισθούς στην “κανονικότητα”. Με απύθμενο θράσος, επιδεικνύουν στους εργαζόμενους και ειδικά στους νέους τα ψίχουλα της αύξησης και αξιώνουν από αυτούς να αγνοήσουν το τσάκισμα των συλλογικών μισθολογικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων που συντελείται στη βάση του ισχύοντος αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου.

Έχουμε πείρα, εξάλλου, από τη στάση των εργοδοτών του κλάδου που μας προτείνουν κλαδική συλλογική σύμβαση με “κάτι παραπάνω” από τον κατώτατο νομοθετημένο μισθό και με πετσόκομμα θεσμικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Το Συνδικάτο μας έχει ήδη προχωρήσει σε καταγγελία της εργοδοσίας στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου έχει οριστεί τριμερής συνάντηση την 22α Φεβρουαρίου, έχει παρέμβει στην ίδια την εργοδοσία και στο χώρο εργασίας ενημερώνοντας τους εργαζόμενους και καλώντας τους να μην υπογράψουν το νέο ψαλίδισμα των δικαιωμάτων τους, καλώντας τους σε κινητοποιήσεις. Το παραμύθι που λέει πως όταν πάει καλά η επιχείρηση ευημερούν και οι εργαζόμενοι, το νιώθουμε σήμερα στο πετσί μας, συνάδελφοι!!!

Τα δικά τους πλούτη βγαίνουν απ’ τη δική μας φτώχεια.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στον εκβιασμό, να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο μας, να οργανώσουμε όλοι μαζί την πάλη.

Καλούμε σε σύσκεψη το Σάββατο 9 Φλεβάρη και ώρα 7 μ.μ. στο γραφείο μας στον 4ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

 

Ανακοίνωση της ΟΕΦΣΕΕ

 

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο τονίζει τα εξής:

«Ενημερωθήκαμε από το Συνδικάτο Κεντρικής Μακεδονίας, μέλος της Ομοσπονδίας μας, για τη μεθόδευση της εργοδοσίας στον ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων.

Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει τις ενέργειες αυτές και καλεί την εργοδοσία να ανακαλέσει τις νέες “συμβάσεις” που προτείνει στους εργαζόμενους.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι τη στιγμή που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την επιστροφή στην “κανονικότητα” και τα ψίχουλα της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Η Ομοσπονδία μας καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο τους και να αντιπαλέψουν την εργοδοτική επίθεση.

Δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα τους στη μάχη αυτή».