Σχετικά με τις απολύσεις στη «Veltio»

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η εργοδοσία της “Veltio” προχώρησε σε απολύσεις τριών συναδέλφων μας, χρησιμοποιώντας το αντεργατικό οπλοστάσιο που οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν διαμορφώσει. Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά πως η ανάπτυξη και η κερδοφορία των επιχειρήσεων πατάει πάνω στο “σμπαράλιασμα” των δικαιωμάτων μας ως εργαζόμενους, στην ασυδοσία των απολύσεων, των απλήρωτων υπερωριών με τα ασφυκτικά deadlines, τη δουλειά από το σπίτι, κ.ά. Το φιλικό και οικογενειακό κλίμα σταματά εκεί που “το άλογο δεν μπορεί να τρέξει” όπως θέλει ο αφέντης του για να φέρει χρήματα.

Αναδεικνύεται ότι η “παραγωγικότητα” και οι αξιολογήσεις μπορούν να ερμηνεύονται όπως συμφέρει κάθε φορά την όποια εργοδοσία για να προβαίνει στο “ξεσκαρτάρισμα” όσων της είναι περιττοί. Την “παραγωγικότητα” άλλωστε βάζει προμετωπίδα και ο μνημονιακός νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου ώστε να μειώνει ή να αυξάνει τον κατώτατο μισθό ανάλογα με “τις αντοχές της οικονομίας”. Και μάλιστα με απόφαση της κυβέρνησης, στερώντας από τους εργαζόμενους το όπλο της συλλογικής διεκδίκησης μέσα από την πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Κυβερνήσεις και εργοδότες χτυπούν ο ένας την πλάτη στον άλλο φιλικά και ετοιμάζουν όλοι μαζί ένα μέλλον χωρίς κανένα δικαίωμα και προστασία για εμάς.

Δίνουμε απάντηση στην ασυδοσία των εργοδοτών, οργανωνόμαστε στο κλαδικό μας συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ. Δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας. 

Κανείς δεν είναι μόνος του! Μέσα σε κάθε τόπο δουλειάς αντιστεκόμαστε στην τρομοκρατία και τις απειλές, στις ατελείωτες ώρες εργασίας! Πρέπει να μας είναι ξεκάθαρο ότι τα κέρδη, ο πλούτος της κάθε επιχείρησης παράγεται από τη δική μας εργασία. Δεν έχουμε να πούμε ευχαριστώ σε κανέναν που μας μαυρίζει τη ζωή! Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα! Αντίθετα οι εργοδότες αυτό που φοβούνται περισσότερο απ’ όλα είναι η οργάνωση μέσα κι έξω απ‘ τη δουλειά, φοβούνται όταν καταλάβουμε ότι χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά! Το φόβο τους αυτό να τον κάνουμε πράξη!

Καμία απόλυση συναδέλφου. Να ανακληθούν οι απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν!

Καμία ώρα απλήρωτης δουλειάς!

Διεκδικούμε, με βάση τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες μας, μισθό και συνθήκες εργασίας που να τις ικανοποιούν!

Να παλέψουμε για υπογραφή νέας κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ώστε να μην μπορούν οι εργοδότες να εκβιάζουν τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά για την ατομική σύμβαση.

 

Σωματείο Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής Ν. Θεσσαλονίκης