Μαχητική κινητοποίηση για το νοσοκομείο της Νάουσας

Μαχητική συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο και πορεία στους δρόμους της Νάουσας, ενάντια στην υποβάθμιση και το κλείσιμο του νοσοκομείου και του ΙΚΑ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και των Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Νάουσας.

Ο εργαζόμενος λαός ανέδειξε την υποβάθμιση με τη συρρίκνωση των κλινικών από 8 σε 5 και τη δραματική έλλειψη γιατρών, όπως π.χ. στην παθολογική κλινική που λειτουργούσε με έναν γιατρό και αναγκαστικά έμενε κλειστή ανά διαστήματα και μόλις πρόσφατα προσλήφθηκε ένας ακόμη επικουρικός.

Στην κινητοποίηση μίλησαν ο Σάκης Τσίτσης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, και η Ελένη Μπακιρλή, στέλεχος του ΠΑΜΕ Υγείας και εκλεγμένη στο ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ. (Δείτε πάνω βίντεο)

Παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». (Δείτε βίντεο ΕΔΩ)

Οι εργαζόμενοι της Νάουσας απαιτούν: Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – Πρόνοια χωρίς επιχειρηματική δράση στην Υγεία. Ειδικότερα απαίτησε: Να λειτουργήσει το νοσοκομείο με τις 8 βασικές κλινικές. Να υπάρχουν όλες οι ειδικότητες των γιατρών στο ΙΚΑ, οι βασικές σε πρωινή και απογευματινή βάρδια.

Πλήρη λειτουργία του ακτινολογικού και μικροβιολογικού εργαστηρίου. Να στελεχωθούν τα περιφερειακά ιατρεία, να υπάρχει καθημερινά γιατρός σε όλα τα χωριά. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς – νοσηλευτικό – διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό με μόνιμη, σταθερή σχέση εργασίας με τον αντίστοιχο εξοπλισμό για να μπορούν να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες όλων των κατοίκων. Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την απόφασή της για οριστικό κλείσιμο των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ.

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.