Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην TORRE

H πολύπλευρη παρέμβαση του Σωματείου όλο το προηγούμενο διάστημα, έφερε αποτέλεσμα. Οι εργασιακές συνθήκες στο εργοστάσιο της TORRE βελτιώθηκαν, μπήκε φρένο στην εντατικοποίηση. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, οι εργαζόμενοι γνωρίζουν τι ώρα θα σχολάσουν!

H εργοδοσία και τα τσιράκια της, θορυβημένοι από την παρέμβαση αυτή, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους απειλώντας τους πως όποιος έχει σχέσεις με το σωματείο δε θα προσληφθεί την επόμενη χρονιά. Τους προειδοποιούμε: δεν πρόκειται να ανεχτούμε απειλές εις βάρος κανενός εργαζόμενου. Κάποιοι μάλιστα διαδίδουν πως κινδυνεύει το μέλλον της επιχείρησης επειδή τηρείται πλέον το 8ωρο! Θέλουν να μας γυρίσουν 150 χρόνια πίσω! Η κερδοφορία των επιχειρήσεων δεν απειλείται από την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας- η οποία ,έτσι κι αλλιώς, είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους- αλλά από τον ανταγωνισμό μεταξύ των βιομηχάνων. Αυτόν τον ανταγωνισμό πληρώνουμε οι εργαζόμενοι συνολικά, με τον ιδρώτα και το αίμα μας.

                     ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Καλούμε τους συναδέλφους στην TORRE να αξιοποιήσουν την πείρα τους. Η έλλειψη οργάνωσης όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε μετατρέψει το εργοστάσιο σε σύγχρονο κάτεργο. Μέσα από το Σωματείο μας γνωρίζουμε τα δικαιώματα μας. Προβάλλουμε τις διεκδικήσεις και παλεύουμε οργανωμένα για να τις κατακτήσουμε. Αποκτάμε φωνή και δύναμη.

        Οργανωνόμαστε στο Σωματείο – Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει

Να πάμε κόντρα στη λογική που λέει «δουλειά να’ ναι και ότι να΄ναι». Να μη συμφιλιωθούμε με τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα, με τις λιποθυμίες παιδιών από την πείνα. Να μη δεχτούμε τη δουλειά «ήλιο με ήλιο» για να πάρουμε κάποια ψίχουλα παραπάνω. Διεκδικούμε μισθό που να καλύπτει τις ανάγκες μας, με ανθρώπινο ωράριο, μέσα από την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Μέσα από τον οργανωμένο αγώνα μπορούμε να βάλουμε φρένο στους νέους αντεργατικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης και βιομηχάνων, ώστε να νη φορτωθούμε ξανά εμείς τα βάρη της νέας κρίσης . Να βροντοφωνάξουμε  «πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά». Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, με βάση το σημερινό επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας. Παλεύουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για να καρπωθούμε τον πλούτο που μόνο εμείς παράγουμε