ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ OTS

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Την   Παρασκευή   19/8/2016   η   εργοδοσία   της  OTS  προχώρησε   στη  μεθοδευμένη  απόλυση   ενός συναδέλφου με τη δικαιολογία ότι δεν είναι εξελίξιμος. Η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά   την   επιθετικότητα   της   εργοδοσίας   και   το   ότι  τα   συμφέροντα   μας   ως   εργαζόμενοι   είναι διαμετρικά αντίθετα.

Καλούμε   τους   εργαζόμενους   της     OTS     να   καταδικάσουν   την   απόλυση   του   συναδέλφου,   να συσπειρωθούν στο ΣΕΤΗΠ και να επαγρυπνούν μπροστά σε αυτή την εξέλιξη.

Επιβεβαιώνεται ότι η εργοδοσία αξιοποιεί και θα αξιοποιήσει όλα τα όπλα που έχει στη διάθεση της προκειμένου η εταιρεία να γίνει πιο ανταγωνιστική. Σε αυτή την κατεύθυνση αξιοποίησε τη λογική της   «αξιολόγησης»   και   της   «προσωπικής   εξέλιξης»   που   προσπάθησε   να   καλλιεργήσει   με   τις αντίστοιχες κινήσεις το προηγούμενο διάστημα, για να νομιμοποιήσει την απόλυση του συναδέλφου στα μάτια των υπόλοιπων εργαζόμενων. Αποδεικνύεται ότι εξελίξιμος για την εταιρεία θεωρείται ο εργαζόμενος   που   εξυπηρετεί   καλύτερα   την   κερδοφορία   της,   που   είναι   «φθηνός»   και «ανταγωνιστικός».

Ως εργαζόμενοι, γνωρίζουμε πολύ καλύτερα  από τον καθένα την ποιότητα της δουλειά του κάθε συναδέλφου μας, την προσπάθεια που καταβάλλει καθημερινά, τις προσωπικές θυσίες που κάνει και δεν   μπαίνουμε   στην   παγίδα   της   αξιολόγησης   που   οδηγεί   σε   εντατικοποίηση   της   δουλειάς, τρομοκρατικές απολύσεις, σε διαχωρισμό των εργαζόμενων σε άξιους και μη, σε εξελίξιμους και μη εξελίξιμους και καλλιεργεί μεταξύ μας τη λογική «ο θάνατος σου η ζωή μου».

 

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας. Οργανώνουμε την πάλη μας και διεκδικούμε της σύγχρονες ανάγκες μας  σε μισθούς, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας ενάντια στα σχέδια των εργοδοτών του κλάδου. Οργανώνουμε την αλληλεγγύη μας απέναντι σε κάθε συνάδελφο που αντιμετωπίζει την εργοδοτική τρομοκρατία, που απολύεται,  που ο ίδιος και η οικογένεια του αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης.

 

Απαιτούμε να ανακληθεί ΤΩΡΑ η απόλυση του συναδέλφου μας