Για τις Μονάδες Υγείας του ομίλου Γατένιος

Συνάδελφοι,

Ενώ βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα μίας πρωτόγνωρης κατάστασης όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο κάποιοι εργοδότες καταφέρνουν να ωφεληθούν και να πατήσουν στις πλάτες των εργαζομένων για να κερδίσουν τα μέγιστα, να καταστρατηγήσουν δικαιώματα, να διαλύσουν την ψυχολογία των εργαζομένων, φυσικά με την ευλογία της κυβέρνησης, αφού οι καιροί το επιτρέπουν. Είναι ακόμα νωπές οι μνήμες και καθημερινότητα το αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που φορτώθηκε στις πλάτες των εργαζομένων.

Στις επιχειρήσεις του ομίλου Γατένιος που συμπεριλαμβάνονται από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έως Μονάδες Υγείας, που έχει απασχολήσει πολλές φορές στον παρελθόν λόγω των επανειλημμένων αυθαιρεσιών σήμερα κατάφεραν να ξεπεράσουν τα όρια αφού δεν επιτρέπουν σε συναδέλφισσα που μεγαλώνει παιδί σε μονογονεική οικογένεια να κάνει χρήση της ειδικής άδειας όπως περιγράφεται στα ΦΕΚ, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να εργαστεί σε κλινική μαζί με το παιδί της. Μάλιστα την πιέζει να κάνει χρήση της προσωπικής της άδειας ώστε να μην έχουν την υποχρέωση να της την χορηγήσουν αργότερα.

Δεν είναι πρώτη φορά που στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις γίνεται κατάχρηση εξουσίας απέναντι στους εργαζόμενους με τον πιο άδικο τρόπο και μάλιστα σε κλίμα απειλών και τρομοκρατίας αφού έχουμε γίνει μάρτυρες άδικων απολύσεων, μετακινήσεων συναδέλφων από επιχείρηση σε επιχείρηση κατά το συμφέρον του επιχειρηματία, άρνηση χορήγησης ειδικών αδειών, παράνομες μειώσεις μισθών, εκδικητικά ωράρια και προγράμματα εργασίας, άρνηση καταβολής επιδομάτων , προσωπικές απειλές και μία λίστα παραπτωμάτων που  δεν έχει τελειωμό.

Φυσικά το κράτος επιλέγει να αδιαφορήσει επιδεικτικά, αφού και οι καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες είτε καταλήγουν σε μία απλά παρατήρηση στον εργοδότη όπως και έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση, είτε καταλήγουν σε μία αέναη δικαστική διαμάχη μεταξύ εργαζόμενου- εργοδότη με την πλάστιγγα της δικαιοσύνης να γέρνει αισθητά στην πλευρά των επιχειρηματιών υγείας.

Είναι αναγκαίο όσο ποτέ ο εργαζόμενος λαός να οργανωθεί στα σωματεία του , γιατί μόνο ο μαζικός αγώνας μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα στους χώρους δουλειάς, με πάλη για Συμβάσεις Εργασίας  που θα προστατεύουν ουσιαστικά την δουλειά με αξιοπρέπεια.