Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Στάση εργασίας Πέμπτη 21/5

Πιάνοντας το νήμα από κει που το άφησαν οι προηγούμενες, η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται με ΠΝΠ να προωθήσει τη σύσταση δυο κλάδων νοσηλευτικού προσωπικού, προβάλλοντας το ύπουλο επιχείρημα ότι έτσι θα γίνονται γρηγορότερα οι προσλήψεις!

Ο περιβόητος «Ενιαίος Κλάδος» των νοσηλευτών  -που μόνο ενιαίος δεν είναι- αποσκοπεί στην αντιπαράθεση ΠΕ και ΤΕ νοσηλευτών απ’ τη μια και ΔΕ απ’ την άλλη(αφού αυτοί δεν συμπεριλαμβάνονται), ώστε να περνούν και να εφαρμόζονται τα κάθε λογής αντιλαϊκά μέτρα χωρίς ουσιαστική αντίσταση.

Το διακριτό καθηκοντολόγιο και βαθμολόγιο που προτείνουν η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, σωματεία των ΔΕ νοσηλευτών και δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν αναιρεί, αλλά και συντηρεί τη διάσπαση του κλάδου, μέσω της συνειδητής αλλοίωσης της έννοιας «ενιαίος».

Ο πραγματικά ενιαίος κλάδος, προϋποθέτει την ύπαρξη ενιαίας εκπαιδευτικής βαθμίδας. Τη στιγμή όμως που υπάρχουν διάφορα επίπεδα σπουδών στη νοσηλευτική, και αν μιλάμε για ενιαίο κλάδο έστω και μ’ αυτούς τους όρους, το ελάχιστο θα ήταν η ένταξη όλων των νοσηλευτών(ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ) σ’ αυτόν τον κλάδο χωρίς διακριτά καθηκοντολόγια και βαθμολόγια. 

Όμως ούτε αυτό από μόνο του θα βελτιώσει τη θέση των νοσηλευτών, αφού θα εξακολουθούν να υπάρχουν οι σοβαρές ελλείψεις νοσηλευτών στις δημόσιες μονάδες Υγείας, τα εξαντλητικά ωράρια, η επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, οι μόνιμες προσλήψεις με το σταγονόμετρο, η διαρκής κινητικότητα του προσωπικού, οι περικοπές στους μισθούς, η αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης κλπ. Όλα τα παραπάνω, απόρροια της πολιτικής του κόστους-οφέλους.

Η βελτίωση της θέσης των νοσηλευτών και κατ’ επέκταση και όλων των υγειονομικών, θα προκύψει μέσα από την οργάνωση, την ενότητα και την ενιαία πάλη για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, για μια ανάπτυξη που θα έχει κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών με σύγχρονες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΗ 11 πμ. – τέλος εργασίας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12:00  στην Αριστοτέλους μπροστά στις ΥΠΕ

ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΜΑΘ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ